U okviru akcije „April – mjesec čistoće“ i u saradnji sa Gradskom upravom, dječiji vrtići sa područja Grada Bijeljina danas su obilježili Dan planete zemlje.

Mališani iz vrtića današnji dan ukrasili su plesom, igrom i crtežima, uz recitacije na Gradskom trgu u Bijeljini.

Direktor Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj” Bijeljina, Slaviša Vujanović istakao je da su djeca aktivno uključena u manifestacije koje se u gradu održavaju u okviru obilježavanja aprila – mjeseca čistoće.

„JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ dala svoj doprinos u ovoj aktivnosti i to već radimo tradicionalno. Imamo aktivnost koja se zove „Ekološka nedjelja“ i koju naš vrtić realizuje u toku aprila mjeseca. Ove godine smo uključili svu djeca koja borave u svim našim objektima, kao i djecau koja borave u programu pripreme godinu pred polazak u školu. Želja nam je da kod djece razvijemo svijest o ekologiji, da djeca nauče na koji način mogu doprinijeti da naš grad bude ljepši i mislim da smo u tome uspjeli“, rekao je Vujanović.

Današnju aktivnost podržao je i Dječiji vrtić „Dragan i Zoran“. Mališani koji pohađaju ovaj vrtić, uz tradicionalnu šetnju ulicama Grada, podijelili su prolaznicima ekološke poruke koje su izradili zajedno sa svojim vaspitačima.

„Divan dan da Bijeljina pokaže svu ljepotu i raskoš koji ima, a to su svi naši mališani. Vrtić „Dragan i Zoran“ se sa zadovoljstvom odazvao pozivu i danas ćemo, pored toga što smo prošetali ulicama našeg Grada, predstaviti se i prikladnom recitacijom. Kroz svakodnevne aktivnosti se trudimo da djeca u najranijem uzrastu spoznaju značaj očuvanja planete i životne sredine i učimo ih da od malih nogu vodimo računa o našoj okolini. Kad uredimo naše dvorište, biće ljepša i Bijeljina i Semberija“, kaže Goran Gašić, direktor vrtića „Dragan i Zoran“.

Klub za djecu „Zvončica“, takođe je bio učesnik današnje manifestacije. Podršku obilježavanju Dana planete zemlje dali su zajedno sa svojih 20ak mališana koji su pjesmicama i ekološkim porukama objasnili zašto je bitno da se čuva planeta Zemlja.

Radoslav Ostojić, savjetnik Gradonačelnika Grada Bijeljina, naglasio je da je ova aktivnost jedna od najljepših u toku aprila – mjeseca čistoće, te se zahvalio svim vrtićima sa područja Grada Bijeljina koji su se odazvali obilježavanju Dana planete zemlje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor:desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име