Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina proslavio Aranđelovdan (foto, video)

Datum:

Share post:

Danas je JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ proslavio svoju krsnu slavu Svetog Arhangela Mihaila, zaštitnika ustanove, zaposlenih i djece koja borave u vrtiću. Uz veliki broj zvanica, prijatelja, saradnika, zaposlenih i djece, slomili su krsni kolač, a nakon toga, gosti su imali priliku da uživaju u lijepoj priredbi koju su pripremili najmlađi sa svojim vaspitačima.

„Izuzetna čast nam je da na lijep i prigodan način obilježimo krsnu slavu koju proslavljamo dugi niz godina. Možemo reći da smo u prethodnom periodu imali dobre rezultate i da smo izuzetno zadovoljni. Proširili smo kapacitete vrtića, a radimo i na daljem širenju. Moram da istaknem da su i roditelji zadovoljni našim radom, a odlična saradnja sa Gradskom upravom i Skupštinom Grada je doprinijela širenju kapaciteta. Naša je želja da nastavimo i dalje u ovom pravcu, da na najbolji način predstavimo Grad Bijeljina – u pozitivnom svjetlu“, rekao je direktor vrtića „Čika Jova Zmaj“ Slaviša Vujanović.

Dvadesetdrugu godinu zaredom, kum slave je direktor Centra za socijalni rad Bijeljina Milorad Sofrenić koji je istakao da je velika čast imati toliku tradiciju kumovanja.

TESTNA REKLAMA

„Želim da čestitam slavu svima koji je danas slave. Ovo je 22. godina kako moja supruga i ja kumujemo ovoj ustanovi i to je velika čast, zadovoljstvo i obaveza kumovati ovakvoj ustanovi. Bili smo svjedoci 22 godine rasta i razvoja ove ustanove u svakom pogledu – organizacionom, proširenju kapaciteta, kadrovskom… onima kojima prave prve korake u obrazovanju i vaspitanju, odnosno djeci. Ovo je temelj na koji se sve kasnije nadograđuje u školi i dalje“, istakao je Sofrenić.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, gost slave, najmlađima je poželio zdravo i srećno djetinjstvo i da u sklopu predškolskog obrazovanja usvoje one lijepe obrasce ponašanja, zavidan nivo znanja.

„Čestitke na dosadašnjim uspjesima rukovodstvu vrtića i osoblju. Predškolsko vaspitanje predstavlja jednu od najvažnijih karika u razvoju djeteta i kada se tu postave zdrave osnove, onda ne treba da brinemo za budućnost, razvoj i ponašanje naše djece. Kroz budžet 2023. godine, predvidjeli smo da i dalje ostajemo na putu unapređenja predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Pored objekta kod Saborne crkve, istovremeno ćemo u još nekim mjesnim zajednicama učiniti sve kako bi predškolsko vaspitanje učinili što dostupnijim i na taj način omogućili da naša djeca imaju srećno i zdravo, a ujedno i djetinjstvo koje će im usaditi one najbolje obrasce ponašanja“, rekao je Petrović.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević, istakao je da je bijeljinski vrtić „Čika Jova Zmaj“ jedna od najozbiljnijih ustanova ovog karaktera u Republici Srpskoj.

„Veliko je zadovoljstvo biti na slavi dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ koji je jedna od najozbiljnijih ustanova ovog karaktera u Republici Srpskoj. Kao predstavnik Skupštine Grada Bijeljina, odnosno osnivača ove institucije, izuzetno sam ponosan na sve ono što i rukovodstvo vrtića i zaposleni u vrtiću rade. Cilj, u narednom periodu, biće da povećamo obuhvat djece koja idu u vrtiće i dio su predškolskog obrazovanja i vaspitanja. Ne smijemo zaboraviti ni djecu koja borave u privatnim vrtićima, odnosno njihove roditelje. I u tom pravcu smo imali aktivnosti, odnosno subvencije za boravak djece u privatnim vrtićima, gdje je Grad Bijeljina 10% od uplaćene naknade refundirao. Možda je već vrijeme da analiziramo tu mjeru i možda usvojimo nove mjere kako bi djeca bila ravnopravna i pod približno istim uslovima boravila u vrtićima i imala predškolsko obrazovanje koje će im značiti u daljem školovanju“, objasnio je Đurđević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

PROBLEM SA STRUJOM naselja Knez Ivo od Semberije – ELEKTRO BIJELJINA: Riješićemo problem (video)

Stanovnici naselja Knez Ivo od Semberije obratili su se portalu Dešavanja u Bijeljini kako bi iznijeli u javnost...

NEŠKOVIĆ (SDS) IZABRAN ZA DELEGATA U DOMU NARODA PS BiH

Posalnik SDS Želimir Nešković iz Lopara, na današnjoj Posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, je izabran za delegata...

BIJELJINA: Organizovana regionalna konferencija „Sigurne zajednice za sigurnu budućnost građana“ (foto)

Danas su u Bijeljini, u okviru Projekta jačanje otpornosti na prirodne katastrofe i unapređenje strategija pripravnosti (PREPS) u...

Na šta novac troše predstavništva Republike Srpske u inostranstvu?

Predstavništva Republike Srpske u inostranstvu dobila su još novca iz budžeta. Drugi put ove godine. Početkom ove, za...