Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina: Drugi poziv za upis djece u Program za djecu godini pred polazak u školi

Datum:

Share post:

Saopštenje JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina prenosimo u cjelosti:

„Na osnovu člana 36. Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj 79/15 i 63/20 i 64/22) i na osnovu prvog Poziva Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ raspisala je Javni poziv za upis djece u Program za djecu u godini pred polazak u školu u periodu od 01. do 25. novembra 2022. godine.

Uvidom u dostavljene prijave utvrdili smo da je prijavljen manji broj djece nego prethodnih godina, te uz saglasnost Ministarstva, pozivamo roditelje koji to do sada nisu učinili, da u drugom roku prijave djecu za navedeni Program.

Napominjemo da, JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, organizuje navedeni program u periodu od 1. marta do 31. maja 2023. godine, svakog radnog dana, u trajanju od 3 sata u objektima vrtića u Bijeljini, Dvorovima i Patkovači. Program je namijenjen djeci koja nisu obuhvaćena nijednim vidom organizovanog predškolskog vaspitanja i obrazovanja i koja su prema Zakonu o osnovnom obrazovanju obavezna da u osnovnu školu krenu od septembra 2023. godine. U skladu sa Zakonom Ministarstvo obezbjeđuje sredstva za vaspitno-obrazovni rad za realizaciju navedenog Programa.

Prijave će se vršiti svakoga radnog dana, počev od 16. do 20. januara 2023. godine od 7.00 do 15.00 časova u objektu „Mali princ“ (uz prijavu dostaviti izvod iz matične knjige rođenih djeteta), u Ulici Svetog Save br. 9. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 055/204-808.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Predsjednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Milošu Vučeviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije...

PET MAGAZIN: Da li psi mogu da prepoznaju svoju rasu

Mnogi vlasnici će reći da njihov nemački ovčar u parku nepogrešivo prilazi drugom nemačkom ovčaru, baš kao što...

Jedan od budućih iPhone 17 modela doživjeće veliku izmjenu

Analitičar Ros Jang tvrdi da je Apple smislio zanimljiv zaplet za iPhone 17 seriju, koja će se pojaviti...

AGRO SAVJET: Koliko duboko treba saditi sadnicu paradajza – Savjeti baštovana

Baštovani su uvijek u potrazi za najboljim metodama kako bi njihove biljke napredovale zdravo i snažno, a paradajz...