Djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Bijeljina dio projekta „Mali baštovani“ (foto)

Datum:

Share post:

U dvorištu Dnevnog centra za djecu u riziku, a u sklopu projekta „Mali baštovani“, djeca su danas sprovela akciju sadnje začinskog bilja.

„Projekat u Bijeljini postoji već drugu godinu zaredom i početna ideja je bila da se djeca posvete prirodi, biljkama i da izađu iz kuće i svakodnevice. Bitno je da su nam djeca u kontaktu sa prirodom i cilj nam je da dođu djeca koja nemaju dodira sa prirodom, ali se ispostavilo da dolaze i djeca koja imaju dodir sa prirodom i baštom, odnosno da su oni češći posjetioci našeg projekta“, rekla je Biljana Drinić.

Mali baštovani su zajedno sa djecom u riziku zasadili neven, matičnjak, kamilicu i kosmos iz svoje proizvodnje, ali su nabavili i biljke poput lavande, pelina i majčine dušice.

„Ovo je prvi put da su uključena djeca u riziku iz marginalizovanih porodica sa problemima u ponašanju. Oni su pretežno po strani i drago mi je da su uključeni u ovaj projekat i nadam se da ćemo nastaviti saradnju i svake godine biti dio Malih baštovana. Kad radimo sa njima, bitno nam je da se uče i da shvate koliko je važna organska proizvodnja“, rekla je Nevena Jovanović, rukovodilac Dnevnog centra za djecu u riziku i dodala da Dnevni centar već ima svoju baštu gdje proizvode ribizle, jagode, luk, mrkvu, krastavce, paradajz i sl.

Djeca vole aktivnosti na otvorenom, a njihovo uključivanje u projekat „Mali baštovani“ ima za cilj smanjenja socijalne isključenosti djece u riziku.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KUP RS “DR MILAN JELIĆ”: Radnik dočekuje Borac, Zvijezda 09 ide u Laktaše

Osmina finala Kupa "dr Milan Jelić" počinje sutra sa prvih pet utakmica ove faze takmičenja. Zbog drugih obaveza,...

Aleksandar Mitrović gospodar vazdužnog prostora iznad Teherana

Srbin dao sedam golova na prvih osam utakmica u dresu Al Hilala Uvek postoji opasnost da neko konstatuje kako...

LOPARE: U SREDNJOŠKOLSKOM CENTRU “VUK KARADžIĆ” INSTALIRA SE SOLARNA ELEKTRANA

U Srednjoškolskom centru  “Vuk Karadžić” Lopare instalira se solarna elektrana snage 25 /KW/ kilovata. Navedena elektrana je rezultat sprovođenja...

BIJELJINA: Prodaja dječijih slika za izgradnju dječijih igrališta (foto)

U toku je Dječija nedjelja, te će tim povodom u četvrtak 5. oktobra 2023. godine sa početkom u...