Djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Bijeljina dio projekta „Mali baštovani“ (foto)

Datum:

Share post:

U dvorištu Dnevnog centra za djecu u riziku, a u sklopu projekta „Mali baštovani“, djeca su danas sprovela akciju sadnje začinskog bilja.

„Projekat u Bijeljini postoji već drugu godinu zaredom i početna ideja je bila da se djeca posvete prirodi, biljkama i da izađu iz kuće i svakodnevice. Bitno je da su nam djeca u kontaktu sa prirodom i cilj nam je da dođu djeca koja nemaju dodira sa prirodom, ali se ispostavilo da dolaze i djeca koja imaju dodir sa prirodom i baštom, odnosno da su oni češći posjetioci našeg projekta“, rekla je Biljana Drinić.

Mali baštovani su zajedno sa djecom u riziku zasadili neven, matičnjak, kamilicu i kosmos iz svoje proizvodnje, ali su nabavili i biljke poput lavande, pelina i majčine dušice.

„Ovo je prvi put da su uključena djeca u riziku iz marginalizovanih porodica sa problemima u ponašanju. Oni su pretežno po strani i drago mi je da su uključeni u ovaj projekat i nadam se da ćemo nastaviti saradnju i svake godine biti dio Malih baštovana. Kad radimo sa njima, bitno nam je da se uče i da shvate koliko je važna organska proizvodnja“, rekla je Nevena Jovanović, rukovodilac Dnevnog centra za djecu u riziku i dodala da Dnevni centar već ima svoju baštu gdje proizvode ribizle, jagode, luk, mrkvu, krastavce, paradajz i sl.

Djeca vole aktivnosti na otvorenom, a njihovo uključivanje u projekat „Mali baštovani“ ima za cilj smanjenja socijalne isključenosti djece u riziku.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...