U Semberskom salašu, korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina danas su proveli prijatno prijepodne u igri, druženju sa konjima i u ručku i osvježenju na otvorenom zahvaljujući djeci i roditeljima dječijeg vtića „Petar Pan“.

„Pružili su mogućnost da naša djeca borave u ovom velelepnom kompleksu i uživaju, kao što uživaju druga djeca. U pitanju je izlet koji je omogućio vrtić „Petar Pan“ s kojima imamo višegodišnju saradnju. Ti humani ljudi iz vrtića su u nekoliko navrata ove i prethodnih godina omogućili djeci da idu na izlet, da se počaste, uživaju u lijepom vremenu i lijepom ambijentu“, rekao je v.d. direktora Centra za socijalni rad Boban Jovičević zahvalivši se svojim dugogodišnjim prijateljima i najavio da će nastaviti saradnju na višem nivou.

Dječiji vrtić „Petar Pan“ i Obdanište za djecu „Bajka“ su ovih dana, takođe, prikupili pakete pomoći sa slatkišima, odjećom, didaktičkim materijalom i sredstvima za higijenu, koji su podjeljeni korisnicima usluga dnevnih centara Centra za socijalni rad. Ovom samoinicijativnom akcijom dali su pozitivan primjer drugima u lokalnoj zajednici i pokazali da “nečije malo, nekome zaista znaci mnogo”.

Direktor Dječijeg vrtića „Petar Par“ Staniša Ostojić rekao je su zaposleni vrtića i roditelji djece koja borave u vrtiću prepoznali značaj ovakve vrste saradnje.

„Svake godine za vrijeme Dječije nedjelje organizujemo humanitarnu akciju gdje se sakupljaju igračke, odjeća, hrana… Na Humanitarnom bazaru, djeca, uglavnom prodaju svoje radove koje roditelji kupuju i pomažu djeci koja nisu miljenici sreće. Samim tim djeca stvaraju empatiju prema onima koji su ugroženi“, rekao je Ostojić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име