Milan Dakić, v.d. direktora „Putevi Republike Srpske“ posjetio je danas Tehničku školu „Mihajlo Pupin“ i Gimnaziju „Filip Višnjić“ u Bijeljini kako bi im donirao knjige za školsku biblioteku i razgovarao o budućoj saradnji, s obzirom na to da Tehnička škola školuje i buduće „saobraćajce“, odnosno ima smjer saobraćajaca.

„JP „Putevi Republike Srpske ima želju i ima interes i ima razloge da Gimnaziju pomogne, da saslušamo i da vidimo šta možemo da uradimo u budućnosti, jer ipak Gimnazija je osnova i osovina svih opštih obrazovanja sve naše djece u Republike Srpskoj. Direktorica me je upoznala da u septembru bijeljinska Gimnazija slavi 105 godina postojanja, a to nije mali broj. Mnogo je iz ove Gimnazije izašlo dobrih studenta, dobrih ličnosti, jakih kadrova, a tako isto i svih nas ovdje u Republike Srpskoj koji trebamo da prođemo kroz taj neki životni školski vijek i kroz studentske dane i sve to do same izgradnje ličnosti. Gimnazija je u Bijeljni prepoznatljiva po stvarno velikom broju studenta koji su ostavili Bijeljinu kao poznatu po ovoj školi“, rekao je Dakić i čestitao školarcima početak nove školske godine.

Kako je rekao, osnovni razlog njegove posjete Tehničkoj školi su nadarana djeca koja su u njoj provela svoj školski dio života i odakle izlaze sa veoma velikim znanjima.

„Ti učenici predstavljaju ovu školu u veoma dobrom i jakom znanju. Sam dokaz je i učenik koji je iz ove škole bio na Olimpijadi iz fizike. Zatim, niz drugih takmičenja koja je ova škola izgradila kroz svoj rad i koja su izašla iz ove škole zahvaljujući trudu samog nastavničkog vijeća. „Putevi“ imaju razloge da srađuju sa Tehničkom školom, jer planiramo u Bijeljini da otvorimo jednu radnu jedincu, planiramo da napravimo neki međusobni dogovor, gdje će određeni učenici, koji žele da dođu na obuku da rade određene aktivnosti koje budu u oblasti putne infrastrukture kad je u pitanju „Putevi Republike Srpske“, a znamo da u Tehničkoj školi postoji odjeljenje koje posjećuju učenici koji žele da završe za saobraćane tehničari i saobraćani inženjere. Pored toga, „Putevi“ imaju sredstva, imaju mogućnosti i mogu da pomogu ovakvu jednu ustanovu da nastavi dalje sa tom svojom borbom, jer ako uložimo sada u našu djecu, u naše učenike, u naše studente, onda imamo čemu da se nadamo u budućnosti kroz određene kadrove koji će graditi našu Republiku Srpsku“, istakao je Dakić.

Milenko Maksimović, direktor Tehničke škole čestitao je učenicima početak školske godine i zahvalio se „Putevima RS“ i Milanu Dakiću na posjeti i donaciji.

„Gospodin Dakić je sa svojim rukovodstvom posjetio jedno odjeljenje saobraćajnih tehničara, gdje je razgovarao o budućim planovima i aktivnostima koje ćemo provoditi kao Tehnička škola „Mihajlo Pupin“ sa „Putevima, a to je obavljanje praktične nastave u poslovnici koja će se otvoriti u Bijeljini. Svakako da nam je mnogo značajna i donacija koja će našu školsku biblioteku da obogati“, naveo je Maksimović.

Olivera Stevanović, direktor bijeljinske Gimnazije istakla je ovogodišnji jubilej škole – 105 godina postojanja.

„U septembru ćemo obilježiti 105 godina postojanja naše ustanove. Mene raduje da posljednjih godina imamo sjajne saradnje sa javnim ustanovama koji iskazuju interesovanje za rad naših škola. Danas smo dobili donaciju knjiga za našu biblioteku od „Puteva RS“, a na sastanku ćemo vidjeti u kom daljem smjeru će ići naša saradnja. Ja mu se zahvaljujem u ime škole i u svoje lično ime na lijepoj donaciji“, zaključila je Stevanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име