Direktor bijeljinske Osnovne škole ''Sveti Sava'' i ovog ljeta oblači radno odijelo

Datum:

Share post:

U bijeljinskoj Osnovnoj školi “Sveti Sava” i ovog raspusta biće radno jer je planirano uređenje školskog dvorišta, igrališta i ograde, radi što bezbjednijeg boravka djece u školskom dvorištu, a jedan od glavnih “majstora”, kao i do sada, biće direktor Đorđe Mirković.

Dok se drugi odmaraju, u ovoj školi sređuju i pripremaju prostor za novu školsku godinu, a neki radovi su već počeli.

– Sve radimo da bismo obezbijedili što sigurniji boravak djece u našoj školi. Ograda je bila u veoma lošem stanju. Smatrao sam da je to potrebno uraditi, kako bismo po završetku poslova mogli zaključati školsko dvorište, da se u toku noći ne okupljaju oni koji tu ne treba da borave – naveo je Mirković.

Paralelno sa ovim poslovima radiće se "presvlačenje" dva školska igrališta i asfaltiranje prostora između njih.

TESTNA REKLAMA

Ova školska ustanova postala je poznata široj javnosti u Srpskoj i BiH upravo po ambicioznosti direktora Mirkovića, kojem nije teško da i sam obuče radno odijelo i prione na posao. Svake godine radi sa majstorima i školskim domarima na skeli, a nisu mu bili strani ni ostali poslovi. I ovog ljeta odijelo će zamijeniti radnim.

– Pomoći ću u krečenju učionica, ali i na svim ostalim poslovima – kaže Mirković. Za većinu poslova škola je novac obezbijedila samostalno ili uz pomoć donacija. Tako je bilo i ovaj put.

– Ove godine imali smo sreću jer nam je Vlada RS odobrila 85.000 maraka iz klirinškog duga, tako da od tog novca sada obnavljamo šta je potrebno – priča Mirković.

U narednom periodu planirano je uređenje hodnika u takozvanoj Maloj školi, koja je sagrađena 1902. godine, zatim četiri kancelarije, te još dvije učionice.

– Planirana je i izgradnja nove fiskulturne sale u dvorištu škole jer postojeća ne ispunjava učeničke standarde. Iako je renovirana, ipak je mala za veliki broj učenika koji pohađaju nastavu u ovoj školi – dodao je Mirković.

Plan je i da se preurede podrumske prostorije škole kako bi se taj prostor mogao izdavati pod zakup.

Prethodnih nekoliko godina u ovoj ustanovi završeno je mnogo poslova i ona sada ima znatno bolje uslove za školovanje djece.

– Prvo smo srušili stare školske šupe koje su predstavljale opasnost za učenike zbog dotrajalosti. Na tom mjestu smo izgradili ljetnu pozornicu. Zamijenjena je stolarija, a postavili smo i nove oluke. Preuređeno je 16 učionica i osvijetljeno školsko dvorište, a renovirali smo i fiskulturnu salu, koja je bila uništena tokom poplava, te podrumske prostorije u nekadašnjoj zgradi Gimnazije. Pored svega toga, napravljen je restoran za naše učenike u školskom dvorištu – dodao je Mirković.

Manje prvačića
Školu "Sveti Sava" pohađa 1.300 učenika, koji su tokom godine postigli odlične rezultate na školskim, regionalnim i republičkim takmičenjima.

U novu školsku godinu do sada je upisano jedno odjeljenje manje u odnosu na prošlu, a nastavu će od septembra pohađati 154 prvačića.

Izvor: glassrpske.com

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Lazarević i Radić

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Lazarević i Radić

Direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević i predsjednik Udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije“ Boško Radić bili su gosti portala Dešavanja...

SUTRA SMJENE U AD ’’GRAD’’ BIJELJINA – imenovanje novog direktora

U AD ’’Grad’’ Bijeljina ništa bolje, samo smjene... Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini za ujutro (utorak, 16. avgust...

ĆORIĆ: “Radnik“ više nije “na koljenima“ (foto, video)

Predsjednik Fudbalskog kluba "Radnik" Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je danas da su u ovom klubu uspjeli da riješe...

MINISTAR PAŠALIĆ: Protivgradna zaštita ne može da izazove sušu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je zadovoljan radom Protivgradne preventive jer...