Direktor bijeljinske Bolnice prof.dr Maksimović i prof.dr Angelkov u posjeti kod vladike Fotija

Datum:

Share post:

Prof.dr Zlatko Maksimović, direktor bijeljinske Bolnice „Sveti Vračevi“ Bijeljina i prof.dr Lazar Angelkov posjetili su danas Eparhiju zvorničko-tuzlansku i Njegovo Preosveštenstvo Episkopa zvorničko-tuzlanskog gospodina Fotija.

-Danas sam zajedno sa prof. dr Lazarom Angelkovim, kardiologom, dugodišnjim načelnikom Klinike za kardiologiju Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje“, – Beograd, koji je već godinu dana zaposlen u Bolnici u Bijeljini posjetili Eparhiju zvorničko-tuzlansku u Bijeljini gdje je upriličen primjem kod NJegovog Preosveštenstva Episkopa zvorničko-tuzlanskog g. Fotija, rekao je direktor bijeljinske Boljnice prof.dr Zlatko Maksimović.

-U prijatnoj atmosferi razgovarali smo o napretku postignutom u oblasti kardiologije i drugim granama medicine u Bolnici“Sveti Vračevi“ koji donose benefit ne samo građanim Bijeljine, nego i mnogo šire, kaže Maksimović.

Prof. dr Lazar Angelkov, dobro poznato ime u svijetu kardiologije, naglasio je da je „zadovoljstvo je kad čovjek svoje znanje može da prenese mladim ljudima, jer spoj iskustva i mladosti, idealan je za uspjeh“.

TESTNA REKLAMA

Osnovao je pejsmejker centre širom bivše Jugoslavije ali i u nekoliko evropskih zemalja.

Prof.dr Angelkov je postavio temelje pejsmejker centra u Bijeljini.

Pored širokog opusa rada i praktičnih vještina u oblasti opšte kardiologije dr Angelkov se posebno specijalizirao u oblasti poremećaja srčanog ritma i njihovog liječenja primjenom metoda ablacije i dr. te je u stručnoj zajednici prepoznat kao jedan od regionalnih lidera u toj oblasti.

Dr Angelkov napisao je brojne stručne radove iz oblasti interne medicine i kardiologije i aktivno kao predavač učestovao na brojnim stručnim skupovima u zemlji i inostranstvu.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Borba za Petrovića u Bijeljini biće BORBA ZA OPSTANAK OPOZICIJE

Zbijanje redova oko gradonačelnika Bijeljine: Borba za Petrovića biće BORBA ZA OPSTANAK OPOZICIJE Skupštinska većina u Bijeljini, predvođena SNSD,...

VUČIĆ: Srbija mora da ide u pregovore o KiM inače će da bude zgažena

Srbija mora da ide u pregovore i razgovore o Kosovu i Metohiji inače će da bude zgažena, upozorio...

Gradonačelnik Bijeljine demantuje navode posljednjih pisanja i preformulacije revizorskih izvještaja

Povodom dijelova Izvještaja interne revizije o reviziji izvršenja budžeta Grada Bijeljina u 2022. godini a koji su se...

Mara Kojadinović je jedna od najuspešnijih žena u Nemačkoj, a rodom je iz naših krajeva! (foto)

RAD, DISCIPLINA I EDUKACIJA VAS UVEK DOVEDU NA TRON! Mara Kojadinović je jedna od najuspešnijih žena u Nemačkoj,...