Dijete i žena povrijeđeni zbog poledice na trotoarima u Bijeljini

Datum:

Share post:

Radnici AD Komunalac Bijeljina su na vrijeme jutros krenuli sa posipanjem soli po trotoarima iako još nemaju sklopljen Ugovor za održavanje istih, a nalog za posipanje soli po trotoarima određenih bijeljinskih ulica su dobili od gradskog stambeno-komunalnog odjeljenja, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini Milorad Stjepanović, naglašavajući da je prioritet i preventivno djelovanje radi omogućavanja što bezbjednijeg kretanja pješaka po trotoarima.

Ipak, danas su u Bijeljini povrijeđeni dijete i žena prilikom pada na trotoar zbog poledice, podaci su Hitne službe bijeljinskog Doma zdravlja.

"Dijete školskog uzrasta imalo je povrede noge, a žena se obratila zbog ugruvanosti", rekao je dežurni ljekar Milorad Simić.

U Komunalnoj policiji kažu da je jutros Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove grada Bijeljina upućen zvaničan dopis zbog poledice na trotoarima, kao i pojedinim kolovozima kao na primjer prema Agrotržnom centru.

TESTNA REKLAMA

"Neophodno je da reaguju posipanjem soli i rizle", rekao je načelnik Komunalne policije Ratomir Draganić.

On podsjeća da so ne može reagovati na temperaturi ispod minus četiri stepena Celzijusova, ali i napominje da je jutros bilo minus tri stepena Celzijusova, pa je trebalo posuti so i rizlu po trotoarima.

Komunalna policija od početka januara svako jutro prati situaciju na terenu, ali su kontrole preventivne, pa za sada nikoga ne kažnjavaju.

Povodom prognoziranih obilnijih snježnih padavina, Draganić napominje da su sva pravna i fizička lica dužna da ispred svojih objekata uklanjaju snijeg, te da su za neizvršavanje te obaveze predviđene visoke novčane kazne.

Ipak za sve nadležne službe je preporuka da malo češće gledaju i vremensku prognozu!

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...