DIJANA SAVIĆ BOŽIĆ: Postupak opoziva sproveden na zakonit i transparentan način – Prema drugim nepotpunim preliminarnim rezultatima 15.021 ZA opoziv, 32.380 PROTIV opoziva (foto)

Datum:

Share post:

Predsjedni Komisije za sprovođenje opoziva Gradonačelnika Grada Bijeljine Dijana Savić Božić potvrdila je da je Komisija danas u 15.55 časova utvrdila Druge nepotpune preliminarne rezultate sa redovnih Biračkih mjesta, rezultate glasanja na nepotvrđenim glasačkim listicima i rezultata glasanja putem mobilnih timova – 15.021 ZA opoziv, 32.380 PROTIV opoziva.

„Bez obzira na potpunu opstrukciju od strane gradonačelnika i Gradske uprave, bez zakonom utvrđene materijalne, finansijske i tehničke podrške, uspjela sam da ispunim dato obećanje da će postupak opoziva biti sproveden i to na zakonit i transparetan način. Od prvog dana konstituisanja ove Komisije počelo se sa zlonamjernim komentarima i optužbama prema ovoj Komisiji i naravnoda nije iznenađenje da je to rađeno i na sam dan glasanja – vjerovatno je to sada novi način predizborne kampanje“, rekla je Savić Božić.

Kako kaže, Komisija u svom sastavu ima sedam članova, a pored njih imenovala je 1.100 članova iz rezerve ove Komisije od ukupno 1.700 članova/zamjenika biračkih odbora, zbog nedostavljanja prijedloga ispred političkih subjekata i odustanaka u članstvu, posebno govori o tome koliko je ova Komisija, sa njom na čelu, nepristrana i nezavisna u svom radu.

„Preuzeti potpunu odgovornost za ovoliki broj članova biračkih odbora imenovanih iz rezerve ove Komisije pokazuje sigurnost Komisije i mene kao predsjednice, da će svi oni raditi na potpuno zakonit i transparentan način“, zaključila je Savić Božić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U 2024. oživljava “stari, dobri“ festival “Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“ (foto)

Ono čime se Semberija može ponositi su vrijednosti koje će ove, 2024. godine ponovo biti oživljene u novom...

Bijeljinske rukometašice grabe ka tituli (foto)

Dva dana, dvije utakmice i dvije pobjede! Ostvarile su ovo rukometašice ŽRK "Radnik" iz Bijeljine koje su proteklog...

MZ “POPOVI“: Bez i malo stida gradonačelnik se oglasio u vezi Doma kulture u Popovima! (foto)

Na tekst gradonačelnika Bijeljine oko neodržavanja prostorija u Domu kulture Popovi oglasila se i  MZ Popovi preko FB...

LJUBIŠA PETROVIĆ: Užasan simak iz Popova – neodgovornost i neodržavanje Doma kulture (foto,video)

-Nemojte da ovakve slike se šire iz naših sela, molim vas, minimum koji možemo uraditi je da pokupimo...