DIJANA SAVIĆ BOŽIĆ: Na oktobarskim izborima više biračkih mjesta u Bijeljini

Datum:

Share post:

Na opštim izborima u oktobru u Bijeljini će biti do 15 biračkih mjesta više nego na proteklim izborima, izjavila je Srni predsjednik Gradske izborne komisije /GIK/ Dijana Savić Božić.

“Trenutno se traže lokacije za biračka mjesta, provjeravamo uslovnost, a broj lokacija biće povećan zbog nekih izmjena u propisima Cenralne izborne komisije”, rekla je Božićeva i dodala da je ranije u gradu bilo 170 biračkih mjesta.

Prema njenim riječima, iz Centra za socijalni rad u Bijeljini prijavljen je dosta veći broj lica kojima će trebati pomoć pri glasanju, do sada 3.000, a na ranijim izborima bilo ih je dvostruko manje.

Božićeva je najavila da će u narednih 20 dana biti formiran tim koji će obići sve prijavljene kojima treba pomoć i utvrditi da li će izlaziti na biračko mjesto ili treba da do njih dođe mobilni tim.

TESTNA REKLAMA

Ona kaže da izmjena ima i oko načina glasanja, sada će glasačko mjesto biti okrenuto ka biračkom odboru, ne više prema zidu, da bi birački odbor imao kontrolu da neko ne nosi mobilni telefon, jer se glasanje ne smije fotografisati.

“Ima izmjena i u slučaju gdje treba pomoći drugom licu, nesposobno lice mora imati dokaz da je nesposobno, nalaz ljekara, nepismeno lice mora imati iksić u ličnoj karti kao dokaz da se nije znalo potpisati”, pojasnila je Božićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BUDI RADNIK: Sutra u Centru za kulturu predstavljanje novih igrača FK ’’Radnik’’ i najava prodaje sezonskih ulaznica

Sutra, (ponedeljak, 15.avgust 2022.)  će se u Galeeriji  Centra za kulturu „Semberija“ sa početkom u 17..00 časova održati pres...

PROMOTIVNI FILM O OPŠTINI – “Lopare majevička oaza“ (video)

Ove godine o opštini Lopare je snimljen promotivni film pod nazivom „Lopare majevička oaza“. Načelnik opštine Lopare Rado Savić...

U OBUDOVCU KOD ŠAMCA ODRŽANA TRADICIONALNA DESETA „KOTLIĆIJADA“

U Obudovcu na „Jekića jezerima“ održana je tradicionalna deseta „Kotlićijada“, gdje su u spremanju vrsnih i ukusnih kotlića...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: NEMOJTE NAM OTIMATI POBJEDU

Ekipa Zvijezde 09 odigrala je neriješeno 1:1 sa ekipom Kozare, a nakon meča vidno ljut i izrevoltiran sudijskom...