U okviru ovogodišnjeg izdanja Mediteranskih igara italijanski grad Olbia na Sardiniji će u periodu od 20. do 22. septembra biti domaćin 30. izdanja Prvenstva Mediterana u karateu za kadete, juniore i seniore. Rok za prijave takmičara još nije završen, a do sada se prijavilo 492 učesnika iz 11 zemalja.

Prošle Mediteranske igre, održane u Alžiru, okupile su 3298 sportista iz 26 zemalja. Karate selekcija BiH imala je devet članova od kojih je troje osvojilo bronzane medalje u svojim kategorijama. Ove godine karate reprezentacija BiH koja će učestvovati na karate turniru Mediteranskih igara 2024 biće znatno brojnija. Samo iz Bijeljine učestvovaće devet takmičara. Riječ je o karatistima koji su tokom dosadašnjeg dijela sezone ostvarili odlične rezultate i kojima će nastup na ovom međunarodnom takmičenju koristiti za sticanje prijeko potrebnog iskustva nastupa na svjetskoj sceni. Za dva dana put Olbie će krenuti Bojana Jović, Dušan Simikić, Vukašin Tripunović, Mile Ivanić (KK „Panteri plus“), Mia Milica Vujić, Marija Gavrilović (KK „UNSU“), Emilija Bogdanović, Mihajlo Mitrić i Aleksandar Novicki (KK „Šampioni“). U njihovoj pratnji biće i treneri, Siniša Zarić (KK „Panteri plus“) i Goran Ivković (KK „UNSU“).

-Radi se o takmičarima koji su u ovoj sezoni pokazali najviše. Nastup na Mediteranskim igrama je još jedna faza u njihovom pripremanju za nastupe na međunarodnoj sceni. Od svih ovih takmičara očekujem velike uspjehe u narednim godinama i vjerujem da će nakon povratka sa Sardinije biti još iskusniji i još bolji takmičari. Ovo je ujedno i veliki uspjeh za bijeljinski karate jer ovaj broj i kvalitet takmičara nemaju ni mnogo veći gradovi od Bijeljine“, rekao je za „Semberija INFO“ Siniša Zarić.

Mediteranske igre se često nazivaju mini Olimpijskim igrama a radi se o međunarodnom sportskom događaju koji okuplja sportiste iz zemalja koje okružuju Sredozemno more.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberijainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име