DEMONSTRANTI KRENULI PREMA KUĆI MILA ĐUKANOVIĆA – policija blokirala put

Datum:

Share post:

Građani Nikšića, koji protestuju zbog donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, večeras su krenuli prema rodnoj kući Mila Đukanovića, okupljenima u Podgorici policija je blokirala put, dok je na ulicama Herceg Novog oko pet hiljada ljudi.

Demonstranti u Nikšiću, koji protestuju zbog donošenja zakona kojim crnogorske vlasti otimaju hramove Srpske pravoslavne crkve, krenuli su ka rodnoj kući Mila Đukanovića.

Na putu im se ispriječila policija. Okupljeni su pozvali policajce da bace štitove.

Građanima je dozvoljeno prolazak ka kući Đukanovića, ali da pri tome ne narušavaju javni red i mir i da se kreću trotoarom, te da se poslije toga na miru raziđu.

Pripadnici policije blokirali su put demonstrantima u Podgorici, kod zgrade Višeg državnog tužilaštva.

TESTNA REKLAMA

Policija je upozorila okupljenje da imaju pet minuta da se raziđu, inače će biti primorani da upotrijebe sredstva prinude.

Više stotina građana Podgorice šetalo je ranije preko Morače i tako ometalo saobraćaj. Okupljeni su uzvikivali “Milo lopove ne damo ti svetinje”, kao i “Hoćemo suzavac”.

Nakon toga su se uputili ka zgradi Javnog servisa RTV CG gdje su održali minut ćutanja.Potom su se Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog uputili ka centru Podgorice.

U Herceg Novom je poslije služenog molebana krenula litija od Tople do manastira Savina. Građani su nakratko blokirali kružni tok u Meljinama.

Nekoliko stotina građana Bara prošetalo je gradskim ulicama. Krenuli su iz hrama Svetog Jovana Vladimira u Baru, gdje su se nakon šetnje i vratili.

Skandirali su “Milo lopove, ne damo ti svetinje” i “Crna Gora i Srbija – to je jedna familija”.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: in4s.net/vijesti.me

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

AGRO SAVJET: Tikve sudovnjače

Tikve sudovnjače, a najpoznatije su natega i vrg, danas rijetko ko gaji mada su nekada imala široku upotrebu...

SERVISNE INFORMACIJE za 15. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica. Broj rođenih i upisanih...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...