DELIJE iz Srpske donirale 20 medicinskih kreveta BIJELJINSKOJ bolnici

Datum:

Share post:

Navijači Crvene zvezde iz Republike Srpske i ove godine pokazaju svoje veliko srce. U jeku pandemije i borbe protiv virusa korona uspjeli su da doniraju 20 medicinskih kreveta bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini, pomoć koja će, kako navode iz bolnice, ovih dana biti od velike pomoći.

Pored ove, uzeli su i učešće u akciji nabavke respiratora za bolnicu u Kosovskoj Mitrovici koju ovih dana organizuje dobrotvorna fondacija zvezdinih navijača, u saradnji sa humanitarnom fondacijom Novaka Đokovića. Pozivaju sve istomišljenike da im se pridruže, a detaljne informacije mogu se pronaći na https://www.facebook.com/fondacijadelije/ .

Uz navedene, Delije iz Republike Srpske učestvovale su i organizovale mnoštvo drugih humanitarnih akcija. Tako su prije samo dva mjeseca Zvezdini navijači iz Republike Srpske jednokratnom pomoći u vrijednosti od 100 evra pomogli 30 porodica ratnih vojnih invalida, pripadnika Vojske Republike Srpske, a u okviru iste te akcije pomognut je i manastir Oćestovo kod Knina u kome je izgradnja konaka u toku, kao i jednu višečlanu siromašnu porodicu na prostoru Kosova i Metohije, kojoj Zvezdini navijači i njihova humanitarna fondacija prave kompletnu kuću.

– Samo u ovoj akciji navijači iz Republike Srpske prikupili su pozamašnih 7 540 evra – navodi se na stranici Fondacije Delije.
Dodaju da je doprinos braće iz Republike Srpske ogroman i da je pravi putokaz za svakoga ko želi, može i hoće da pomogne svom narodu.

TESTNA REKLAMA

– Nemojmo čekati da neko drugi uradi nešto za nas. Svako može da doprinese u svom domenu, i da unaprijedi našu borbu za svaku srpsku dušu i svetinju, gdje god da naš narod živi. Neka je i malo, i simbolično, ali od male grudve nastaju lavine… – poručili su iz Fondacije Delije te dodali da će nastaviti sa humanitarnim aktivnostima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskacafe.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...