Delegacija Ministarstva bezbjednosti BiH u posjeti timovima Civilne zaštite u Sloveniji (foto)

Datum:

Share post:

Delegacija Ministarstva bezbjednosti Bosne i Hercegovine, predvođena Radislavom Jovičićem, od juče boravi u Sloveniji u posjeti timovima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske iz Federalne uprave civilne zaštite koju pružaju pomoć Sloveniji nakon katastrofalnih poplava.

Bosna i Hercegovina, sa šest bagera i 26 pripadnika civilnih zaštita Republike Srpske i Federacije BiH.

Jovič je rekao da je odmah po dolasku u Sloveniju uspostavljen kontakt sa Civilnom zaštitom Republike Srpske i Federalnom civilnom zaštitom na rijeci Savinji koja je donijela velike probleme Slovencima te da su se domaćini zahvalili na dolasku delegacije Ministarstva bezbjednosti BiH i dolasku timovima iz BiH.

Radislav Jovičić i Milan Novitović su u Ljubljani prisustvovati sastanaku sa generalnim direktorom Civilne zaštite Slovenije gospdinom Leon Behin, a razgovarali su i sa Gregor Volajem iz DGECHO.

Isti su izrazili veliku zahvalnost za posjetu delegacije Ministarstva bezbjednosti Bosne i Hercegovine koju predvodi savjetnik Radislav Jovičić, odnosno timovma Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske iz Federalne uprave civilne zaštite koji pružaju pomoć Sloveniji nakon katastrofalnih poplava.

Zahvalnost je stigla i od strane Janeza Melanceka zamjenika načelnika opštine Ljubno ob Savinja koja je pogođena poplavama i Zahodno stajerske oblasti (33 opštine), od kojih je poplavama zahvaćeno 17.

Civilna zaštita Republike Srpske na terenu u Srbiji djeluje i sa pripadnicima vojske Srbije.

– BiH prvi put pruža pomoć kroz Mehanizam civilne zaštite EU od kako je u septembru 2022. godine ušla u Mehanizam. To je veliki korak koji je prepoznat od strane svih članica Mehanizma i veliku zahvalnost dugujemo svima koji su dali svoj maksimalni doprinos u ovim aktivnostima od Ministarstva bezbjednosti BiH na čelu sa ministrom Nešićem u koordinaciji svih aktivnosti pa do entitetskih Civilnih zaštita koje su angažovale svoje ljudstvo i sredstva u izvršenju ovog humanog zadatka, kaže Jovičić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VLADA SRPSKE: Tri puta povećavana plata u javnom sektoru prema sporazumu sa sindikatima

Plate zaposlenih u javnom sektoru povećane su u tri navrata nakon što su Vlada Republike Srpske, odnosno resorni...

50 godina Opel Kadetta C

Proizvođač iz Riselshajma obilježava pet decenija od lansiranja legendarnog klasika. Riječ je o Kadettu C, modelu koji se...

FK ’’Zadrugar’’ iz Crnjelova ogorčen na suđenje: Igraču slomljena noga – spriječimo nasilje u sportu (foto,video)

Teška povreda mladog igrača Zadrugara iz Donjeg Crnjelova Slobodana Jelića obilježila je meč  ovog kluba i domaćina Glasinca...

KALABUHOV: Bez rezolucije Savjeta bezbjednosti niko ne može biti visoki predstavnik

Ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov poručio je da je stav Rusije da Kristijan Šmit nema mandat...