Zbog odredaba Dejtonskog sporazuma, izvjestan je scenario po kojem delegat PDP-a Nenad Vuković nikad neće preuzeti mandat u Domu naroda BiH.

Naime, pisci Dejtonskog sporazuma unijeli su, vjerovatno s namjerom, odredbe po kojima se imenovanja na državnom nivou mogu obaviti veoma lako, ali su smjene gotovo nemoguće.

Podsjećanja radi, žrijebom Centralne izborne komisije BiH, nakon što je Ustavni sud BiH po žalbi PDP-a poništio mandat Snježane Novaković Bursać iz SNSD-a, određeno je da taj mandat pripadne PDP-u.

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, jasno je poručio da Vuković, što se tiče SNSD-a, neće položiti zakletvu za delegata u Domu naroda BiH i da on može da glumi šta hoće.

Dodik je istakao da je Vuković pristao da igra izdajničku ulogu i da to treba samo razumjeti kao smanjivanje snage Republike Srpske i srpskog naroda.

„Dakle, nema nijednog dokaza da je naša strana zloupotrijebila bilo šta, ali je uporno branila našu poziciju u parlamentu. Pošto im je to smetalo, onda su smislili priču sa kuglicom koju su držali u frižideru da izaberu delegata PDP-a dvije godine nakon izbora“, rekao je Dodik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име