Dejan Joveljić trese mreže u SAD i poručuje: Sanjam odlazak u Katar

Datum:

Share post:

Fudbaleri Los Anđeles Galaksija predvođeni Bijeljincem Dejanom Joveljićem plasirali su se u četvrtfinale plej-ofa američke MLS lige i tamo će odmjeriti snage protiv gradskog rivala Los Anđeles FC-a.

Mladi srpski napadač već sezonu i po nosi dres ekipe iz Los Anđelesa i prava je napast za sve čuvare mreža u ligi. Ove sezone na 37 utakmica postigao je 15 golova i zabilježio tri asistencije. Za njega su Sjedinjene Američke Države obećana zemlja i on u pravom smislu te riječi živi američki san. To je priznao u intervjuu za “Glas Srpske”.

– Nijednog momenta se nisam pokajao što sam došao ovdje. Znam da ljudi imaju predrasude o ovoj ligi i da o njoj govore sa dozom omalovažavanja. Međutim, napredovala je dosta, igra se jako kvalitetan fudbal, dolaze izuzetni igrači, mladi talenti poput našeg Rikija Puđa, koji je stigao direktno iz velike Barselone. To vam sve govori. Sa druge strane, MLS iz dana u dan sve više napreduje, ulaže se mnogo u infrastrukturu. Imao sam priliku da nedavno odigram prvu utakmicu u istoriji na novom, SoFi stadionu, na kojem će se igrati naredno Svjetsko prvenstvo. Zaista jedno velelepno izdanje. Da se malo i pohvalim, strijelac sam prvog gola u istoriji na tom stadionu – istakao je Joveljić.

GLAS: Dobre partije u SAD Vam mogu biti viza za odlazak na Mundijal. Nadate li se odlasku u Katar?

JOVELjIĆ: To je moj san. Igrati za Srbiju na Svjetskom prvenstvu bilo bi nevjerovatno iskustvo, velika čast i privilegija, nema tu neke velike filozofije. Na meni je da nastavim kvalitetno da radim i treniram.

GLAS: Dragan Stojković Piksi Vas je uveo u A reprezentaciju, dao šansu protiv Jamajke i Japana. Kakav je on utisak ostavio na Vas?

JOVELjIĆ: Tako je. Počastvovan sam i zahvalan Misteru Stojkoviću na tome. On je na mene ostavio najbolji mogući utisak, kao što sam i očekivao od čovjeka sa takvom fudbalskom i trenerskom karijerom. Velika je čast raditi sa njim, a isto tako i dijeliti svlačionicu sa igračima koje imamo. Prošao sam sve mlađe selekcije Fudbalskog saveza Srbije, ali igranje za A tim je zaista nešto posebno.

GLAS: Imate li namjeru da u skorije vrijeme mijenjate klub, ligu, kontinent?

JOVELjIĆ: Iskreno, ne razmišljam o tome u ovom trenutku. Fokusiran sam na tekući plej-of i svakodnevne treninge, na kojima imam želju da napredujem. Interesovanja mnogih klubova iz Evrope naravno da prijaju, ali to je samo motiv više da budem još bolji. Govorićemo o tome kada dođe vrijeme za to.

GLAS: Navijači Galaksija proglasili su Vas za najboljeg igrača kluba. Koliko Vam znači ovo priznanje?

JOVELjIĆ: Naravno da znači mnogo. Najdraža su priznanja kada dobijete od samih navijača, jer su oni ti koji osjećaju klub i žive za njega 24/7. Nije mala stvar kada baš od njih budete izabrani sa fudbalera godine, naročito kada ste stranac i niste sa tog govornog područja. I ovom prilikom bih im još jednom zahvalio. Daću sve od sebe da opravdam njihovo povjerenje i u ovom plej-ofu.

GLAS: Najbolji ste džoker u cijeloj ligi, kad god uđete u igru nešto se dešava, uostalom dali ste 11 ligaških golova.

JOVELjIĆ: Učinak i statistike tako kažu, ali ne opterećujem se puno time. Uvijek dajem 100 odsto, igrao 90 ili pet minuta. Najbitnije je da mogu da pomognem timu i da ostvarujemo pobjede. Ako pored svega toga dođu i golovi i asistencije, to je samo dodatni plus i motivacija za dalje.

GLAS: Jeste li zadovoljni plasmanom na četvrtom mjestu ligaškog Zapada?

JOVELjIĆ: Klub renomea LA Galaksija uvijek teži i cilja ka najvišem plasmanu, tako da, iskreno, i nisam zadovoljan četvrtim mjestom, jer smatram da imamo kvalitet za mnogo više. Međutim, liga je izuzetno ujednačena i po kvalitetu sve jača, tako da, na kraju krajeva, i možemo biti zadovoljni plasmanom, imajući u vidu da mnoge kvalitetne ekipe uopšte nisu ni ušle u plej-of.

GLAS: U prvom kolu plej-ofa izbacili ste Nešvil. Šta očekujte od četvrtfinalnog okršaja protiv gradskog rivala LAFC-a?

JOVELjIĆ: Odlična su ekipa, jako nezgodna. Jedan Karlos Vela, nekadašnji napadač Arsenala, igra za njih. Neće nam biti lako, ali daćemo sve od sebe da i njih eliminišemo.

GLAS: I u Vašoj ekipi ima nekoliko velikih majstora fudbala. Pomenuli ste Rikija Puđa. Ipak glavna zvijezda je Meksikanac Čičarito Ernandez. Kakav je lik, ovako iz prve ruke?

JOVELjIĆ: Veliki je igrač, ali je još bolji čovjek. Ovdje uživa status legende, naročito što je sa ovog govornog područja gdje ima dosta Meksikanaca. Ono što sam i očekivao od njega, to je i dokazao. Autoritet, lider na terenu, kvalitetan saigrač i dobar prijatelj.

GLAS: Saigrač Vam je i Daglas Kosta, nekadašnji fudbaler Šahtjora.

JOVELjIĆ: Sa Kostom je malo drugačije, jer je Brazilac. Ali takođe uživa veliki ugled i poštovanje, miljenik je navijača. O njegovom fudbalskom umijeću ne treba trošiti reči. Svojim igračkim kvalitetom i ponašanjem mnogo doprinosi na terenu. Velika je čast dijeliti svlačionicu i sa njim.

Odličan šahista

GLAS: Dobro igraš i šah, to ti je hobi i druga ljubav, pored fudbala.

JOVELjIĆ: Deda i tata su me naučili i zahvalan sam im na tome. Igrao sam za moj klub Požegu na više turnira i to me opušta. Nažalost, zbog klupskih obaveza nemam mnogo vremena da uživo igram na turnirima, ali zato uvijek kad mogu odigram onlajn partije. Odličan je za razvoj kognitivnih vještina, odgovornost za donošenje sopstvenih odluka i povlačenja poteza može se poistovijetiti i sa fudbalskom igrom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NS RS USVOJILA ZAKLJUČKE: Poništiti sve odluke Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...