DECENIJA OD UBISTVA DOBOJSKOG FUNKCIONERA: Garićevo ubistvo još enigma!

Datum:

Share post:

Potpredsednik Skupštine opštine Doboj usmrćen bez svedoka u prostorijama SDS u Vidovdanskoj ulici u Doboju.

Prošla je decenija od brutalnog ubistva bez svedoka u prostorijama SDS u Vidovdanskoj ulici u Doboju, kada je života lišen Branislav Garić (46), potpredsednik Skupštine opštine Doboj i predsednik OO SDS.
 
Njegove tadašnje stranačke kolege položile su nedavno vence na grob Garića. U delegaciji su bili gradonačelnik Boris Jerinić, poslanici u NSRS Danijel Jošić i Nebojša Marić, načelnici odeljenja Gradske uprave i direktori preduzeća, organizacija i ustanova i prijatelji.

– Da je do kraja rasvetljeno ubistvo Garića i motivi, ubeđen sam da se kasnije ne bi desili mnogi nerazjašnjeni zločini u RS, pa ni ovaj poslednji, kada je likvidiran banjalučki biznismen Slaviša Krunić – kaže za naš list potpredsednik SDS Mladen Bosić.

TESTNA REKLAMA

A motivi surovog ubistva dobojskog funkcionera, i pored okončanog sudskog procesa, nisu do kraja rasvetljeni. Odnosno, iako je Sudsko veće Okružnog suda Doboj utvrdilo i presudilo da je ubica vlasnik i direktor privatnog preduzeća "Građpromet" Rajko Savić, optuženi je oslobođen krivice za delo koje mu je stavljeno na teret. Krivično veće tog suda ocenilo da je na osnovu dokaznog postupka utvrđeno da je optuženi delo počinio u stanju pomućene svesti, odnosno u neuračunljivom stanju. Tu presudu su potvrdile i više sudske instance.

OSTALA NAGAĐANJA
Tokom sudskog procesa optuženi Rajko Savić je odustao od davanja iskaza. Tako nije ni došlo do rasvetljavanja svega mutnog što se zbivalo na dobojskoj sceni. Između ostalog, da li je njegovo preduzeće bilo pod patronatom opštinskih vlasti i vladajućeg SDS, i da je za tu privilegiju plaćalo određenu cenu. Ili je "Građpromet" bio bliži vlastima u Banjaluci, kao što su tvrdili iz SDS.

Sve je to ostalo u sferi nagađanja, odnosno bez utvrđivanja stvarnih motiva događaja koji je uznemirio Doboj i okruženje.

Izvor: novosti.rs
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...