DDDK “ZDRAVLJE“ BIJELJINA: Poziv na akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Datum:

Share post:

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi “Zdravlje“ Bijeljina organizuje akciju darivanja krvi koja će se održati u subotu, 22. decembra, u vremenu od 8 do 13 časova u bijeljinskoj Službi za transfuzijsku medicinu. Organizatori pozivaju  sve ljude dobre volje da se priključe u što većem broju ovoj plemenitoj i humanoj akciji. Krv mogu darivati sve zdrave osobe od 18 do 65 godina starosti.

Predsjednik DDDK “Zdravlje“ Vlado Simić  kaže da akciju u decembru mjesecu organizuju kako bi obezbijedili dovoljne količine krvi pred dolazeće novogodišnje i božićne praznike, te da očekuje da će, kao i mnogo puta do sada, akcija biti uspješno provedena. 

-U akciji, koja je završna u ovoj kalendarskoj godini, pored članova društva “Zdravlje“ učestvovaće i davaoci društava iz okruženja. Ovoj završnoj akciji će se, kao i do sada,  odazvati i pripadnici Trećeg pješadijskog bataljona Pete pješadijske brigade Oružanih snaga BiH koji su smješteni u  kasarni “Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini, navodi Vlado Simić dodavši da se akcija pretvorila u tradicionalnu. 

Prema njegovim riječima, ovo je peta akcija koju su organizovali u 2018. godini, ali oni skoro svakodnevno pribavljaju određene količine krvi pozivajući dobrovoljne davaoce krvi u slučaju potrebe da se pomogne bolesnim i povrijeđenim građanima.  
-Pored toga u 2018. godini  odazvali smo se i na 12 akcija koje su organizovane na nivou Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, jer je DDDK “Zdravlje“ član Saveza DDDK Republike Srpske i Asocijacije UDDK Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, precizira Simić. 
  
Kako je najavljeno, po završetku akcije darivanja krvi 22. decembra, vrijedni i humani Bijeljinci i njihovi prijatelji i gosti, okupiće se u prostorijama DDDK “Zdravlje“ gdje će nakon ručka zahvalnosti popodne provesti u dobrom raspoloženju i prijatnom druženju.

Izvor: semberskenovine.com

TESTNA REKLAMA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...