DARKO MLADIĆ: General ima izuzetno složene bolesti

Datum:

Share post:

General Ratko Mladić ima izuzetno složene bolesti, ali u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala ne može da ostvari pravo na liječenje, a nekoliko puta bez intervencije porodice i advokata ne bi ni preživio, rekao je generalov sin Darko Mladić.

 

Darko Mladić je istakao da se odbrana i porodica stalno sreću sa istom situacijom, da u Hagu negiraju probleme, a kad prodica "digne uzbunu" i kada sve prođe, onda primijene ono što su preporučili ljekari iz Srbije da se uradi.

On je naveo da je zdravstveno stanje generala nepromijenjeno, da je priroda bolesti njegovog oca takva da ide "gore-dole", te da trenutno ima problema sa pritiskom, ali mu se hemoglobin konačno popravio.

TESTNA REKLAMA

Darko je napomenuo da nije prvi put da Rusi u Savjetu bezbjednosti govore o nebrizi o stanju Ratka Mladića, ali je prvi put da izdaju zvanično saopštenje tim povodom.

"Stav Rusije je poznat, izneli su ono što je očigledno da se Ratku Mladiću uskraćuje pravo na lečenje, pravo da ga posete njegovi lekari, koje ima po pravilniku. Jedno je poseta, a drugo je pregled. On ima pravo da ga lekari pregledaju, a ne samo posete. Lekarima je kada su došli rečeno da mogu da unesu samo stetoskop", naveo je Darko za Televiziju "Pink".
Generalov advokat Branko Lukić rekao je da je borba za život Ratka Mladića kontinuirana, ali je problem što ne može sve ni da se iznese u javnost, jer su podaci o nečijem zdravlju tajna.
On je dodao da su i ranije ukazivali na različit pristup ljudima koji se nalaze u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala zavisno od toga koje su nacionalnosti.

"Vremenom je postalo bespredmetno ukazivati na to, jer nije bilo argumenata da se dokaže suprotno. Naše ljude su puštali samo kada im umre otac ili majka. Argumenti tamo nisu ni potrebni. Presude se pišu tako što se biraju dokazi, ne mora sve da se objasni i analizira. Izvadi se samo ono što odgovora", pojasnio je Lukić.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...

UZBUDLJIV VIKEND Fargo drži vrh u 3×3 ligi Srpske

Nikšićko pivo 3x3 liga Republike Srpske proteklog vikenda igrana je u tri grada Gradišci, Bijeljini i Laktašima, a...

ZVIJEZDA 09: Tri boda na startu prvenstva

Na gostovanju u Omarskoj ekipa Zvijezde 09 zasluženo je slavila rezultatom 0:1. Steijelac jedinog gola za ekipu Zvijezde...

Danas se obilježava Sveta Petka Trnova

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova Praznik Svete...