DARKO MITRIĆ: Bijeljinu i Semberiju vidim kao regionalni obrazovni centar

Datum:

Share post:

Šta smatrate svojim najvećim uspjehom u životu?
Svojim najvećim uspjehom u životu smatram svoju porodicu. Njihova podrška mi je, između ostalog, pomogla da ostvarim sve što sam ostvario do sada u životu. Moji sinovi su moj najvažniji zavjet budućnosti.

Koja je to profesija kojom ste u mladosti priželjkivalida se bavite i koliko se ona razlikuje od onoga što vam je danas posao.
U mladosti sam priželjkivao da se bavim fudbalom, što sam i ostvario u jednom periodu života. Međutim, kako sam sazrijevao, dobio sam želju da se posvetim ozbiljnije svom obrazovanju i karijeri koju trenutno imam. Naravno, razlika je velika, ali ono što je zajedničko jeste radna navika. Istrajnost koju imam u svemu danas mogu da zahvalim fudbalu i treninzima kojima sam bio maksimalno posvećen i koji su uticali na to da mi je životni moto da nikada ne odustajem.

Koja knjiga, film ili predstava su na Vas ostavili utisak posljednjih godina?
Snažan utisak na mene iznova ostavi film domaće produkcije „Boj na Kosovu“. Gledao sam ga više puta, i uvijek izvučem neku novu pouku sa svakim novim gledanjem. Mislim da je to jedan vrlo realističan prikaz našeg naroda i njegove sudbine.

Postoji li hobi ili neko drugo interesovanje kojem posvećujete slobodno vrijeme?
Svoje slobodno vrijeme najviše provodim sa porodicom i prijateljima, jer me to ispunjava. Ono što bi se moglo nazvati mojim hobijem, jeste fudbal i vožnja bicikla. Pored fizičke aktivnosti, fudbal mi donosi i osjećaj pripadnosti timu, a vožnja bicikla priliku za boravak u prirodi.

TESTNA REKLAMA

Šta bi, po Vašem mišljenju, trebalo unaprijediti u Bijeljini?
Bijeljina ima dosta mladih ljudi, ima kapacitete za obrazovanje i to treba iskoristiti. Neophodno je da ulažemo u znanje, da ulažemo u mlade, pametne ljude. Potrebno je investirati i u obrazovanje u inostranstvu, ali obavezati mlade ljude da se vrate u Bijeljinu i praktično primijene znanje koje su dobili.

Kako Bijeljinu i Semberiju vidite u budućnosti?
Bijeljinu i Semberiju vidim kao regionalni obrazovni centar, pun mladih ljudi iz cijele Republike Srpske, koji u Bijeljinu dolaze da bi dobili obrazovanje. U budućnosti ovdje vidim razvojni centar iz oblasti poljoprivrede, turizma i trgovine. Bijeljina ima stratešku poziciju koja daje mogućnosti i otvara vrata razvoju ekonomije i proizvodnje. Prirodne i geografske resurse Bijeljine i Semberije treba usmjeriti na pravi način i iskoristiti, kako bi u budućnosti ovo bio centar u koji mladi svijet migrira.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: 11. “Dani povrća“ u Gornjem Crnjelovu (foto)

Danas su u Gornjem Crnjelovu organizovani 11. po redu Dani povrća. Ove godine na manifestaciji je svoje povrće,...

Borbelj i Olivera Jevtić pobjednici Atletske trke “Ugljevik 2022“

Pobjednici Sedme atletske trke "Ugljevik 2022" koja je održana sinoć su Đuro Borbelj i Olivera Jevtić iz Srbije. Trka...

Danas počinje Velikogospojinski post – SPC se priprema za praznik Uspenija Presvete Bogorodice

Za pravoslavne vjernike danas je počeo Velikogospojinski post kojim se pripremaju za praznik Uspenija Presvete Bogorodice - Velike...

Google ima sjajne vijesti za gejmere

Tokom ove nedjelje Google je počeo sa isporukom funkcije, koja će gejmerima omogućiti da igre iz clouda pokrenu...