Danas se UKIDAJU karantini u Srpskoj

Datum:

Share post:

Štab za vanredne situacije Republike Srpske donio je juče odluku da se van snage stavi ranija odluka o karantinima pri graničnim prelazima i lokalnim karantinima.

 
 
 
 
 
Kako je juče potvrdio ministar zdravlja RS Alen Šeranić, to znači da će danas u 6 časova lokalne zajednice imati obavezu da raspuste lokalne karantine i upute osobe na kućnu izolaciju do 14 dana. 
 

"Odnosno, ako je neko bio u karantinu pet dana, u kućnoj izolaciji će provesti još devet dana", rekao je juče Šeranić.

Dodao je da svaka osoba iz karantina neće biti testirana, već se upućuje u kućnu izolaciju, a u slučaju pojave simptoma, odmah se javlja porodičnom doktoru.

"Isto će biti predviđeno za sve koji ulaze u Republiku Srpsku u skladu sa rješenjem, o kućnoj izolaciji", rekao je Šeranić.

TESTNA REKLAMA

Podsjetimo, van snage stavljen je i zaključak Republičkog štaba o okupljanju maksimalno tri osobe, sada je taj broj maksimalno 50. Još uvijek nije dozvoljeno masovno ukupljanje na javnom prostoru.

"Moraju se i dalje držati sve lične preventivne mjere, nošenje maski, rukavica u zatvorenom javnom prostoru te držanje distance, minimalne udaljenosti od dva metra", rekao je Šeranić.

Ministar zdravlja RS je takođe odlučeno da Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Ministarstvo za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo sa Institutom za javno zdravstvo i zdravstvenim ustanovama naprave plan testiranja učenika i studenata koji se školuju u inostranstvu.

Šeranić je rekao da ostaje na snazi mjera da konobari pri radu u baštama ugostiteljskih objekata moraju da nose zaštitne maske, te da je ne smiju nositi spuštene ispod brade.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: nezavisne.com

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

VUČIĆ: Tri opcije za mandatara – Brnabić, Vučević, jedan iz koalicije

Tri moguće opcije za mandatara su aktuelna premijerka Ana Brnabić, Miloš Vučević i jedan iz redova koalicionih partnera,...

Izabrana je nova generacija ljepotica iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja

Hotel Jelena Brčko, u petak 12.08.2022., ugostio je najljepše djevojke iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko...

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...