Danas se bira glavni tužilac BiH

Datum:

Share post:

Visoki sudski i tužilački savjet BiH danas bi trebalo da donese odluku o izboru novog glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Na današnjoj sjednici VSTS-a, kako je planirano, u periodu od 12 do 16 sati, troje kandidata koji su u izboru za glavnog državnog tužioca – Gordana Tadić, Diana Kajmaković i Munib Halilović – predstaviće pred članovima Savjeta svoje programe rada, nakon čega će Savjet donijeti odluku o imenovanju glavnog tužioca Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, na konkurs za glavnog tužioca Tužilaštva BiH bilo je prijavljeno ukupno 11 kandidata. Podsavjet VSTV-a je nakon obavljenih intervjua sa kandidatima najbolje rangiralo Muniba Halilovića, Gordanu Tadić i Dianu Kajmaković.

Kandidati su bodovani prema dva kriterijuma: na osnovu njihovih rezultata u posljednje tri godine rada te prema ocjeni intervjua. Članovi Podsavjeta koji su ocjenjivali kandidate, pored predsjednika VSTS-a Milana Tegeltije, bili su Ružica Jukić, Mahmut Švraka, Selim Karamehić i Dragomir Vukoje.

TESTNA REKLAMA

Kako je novinarima rekao Milan Tegeltija, dva člana Podsavjeta su se morala izuzeti jer su kandidati koji su konkurisali iz istih institucija kao i oni. Od 11 prijavljenih kandidata, sa njih deset je obavljen razgovor, a jedan od kandidata, prema Tegeltijinim riječima, nije imao dovoljan broj bodova.

Izvor: rtvbn.com/faktor.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Festival romske kulture, tradicije i jezika “BARO DROM“ 25. i 26. avgusta u Bijeljini (foto)

Centar za integrativnu  inkluziju „Otaharin“ i Udruženje žena Romkinja danas su održali konferenciju za medije i najavili predstojeći...

Ema Kovač AK “Atletik“ Bijeljina osvojila zlato na Otvorenom prvenstvu AP Vojvodine

Proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici održano je Otvoreno prvenstvo AP Vojvodine za mlađe juniore/ke. U trci na 800...

Noć Jackpotova u Brčkom u Vegas Casinu 18. avgusta

Vegas Casino je za vas priredio Noć Jackpotova i četiri specijalna welcome Jackpota: 3x300KM i 1x500KM uz redovne...

Prijavite se za onlajn kurs o preduzetništvu u ekonomiji u razvoju

HarvardX nudi besplatan onlajn kurs “Entrepreneurship in Emerging Economies”, koji je namijenjen svima koji žele da istraže kako...