Dan otvorenih vrata u kasarni "Vojvoda Stepa Stepanović"

Datum:

Share post:

U bijeljinskoj kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ danas je, povodom obilježavanja Dana oružanih snaga BiH – 1. decembra, održan Dan otvorenih vrata na kojem su učenici srednjih i osnovnih škola i mališani iz vrtića mogli da se upoznaju o dijelu naoružanja i opreme.

„Dan otvorenih vrata ima za cilj da na edukativan način upozna našu najmlađu populaciju o dijelu onog što koristimo u opremi i naoružanju u svakodnevnom radu“, rekao je Srni poručnik Duško Petković.

On je naveo da je programom obilježavanja Dana Oružanih snaga BiH predviđeno i predavanje „Mjesto i uloga Srpske pravoslavne crkve u Oružanim snagama BiH“ i da je program prilagođen uzrastu posjetilaca.

TESTNA REKLAMA

Petković je naveo da Oružane snage BiH obilježavaju 13 godina od formiranja i da je Treći pješadijski bataljon Oružanih snaga BiH imao odličnu saradnju sa svim lokalnim organizacijama i institucijama, te istakao da u bijeljinskoj kasarni imaju i predstavnika Srpske pravoslavne crkve.

U ovoj kasarni izgrađena je prva vojna crkva, spomen-hram, posvećen Svetom mučeniku knezu Lazaru i svim svetim mučenicima srpskim.

Pripadnici Trećeg pjašadijskog bataljona za danas su pripremili i prikazali posjetiocima artiljerijsko naoružanje, pješadijsko naoružanje, inženjerijsku opremu, sredstva veze, borbena vozila, neprobojna vozila i alpinističku opremu.

Izvor: www.ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...