DAN OTVORENIH VRATA U BIJELJINI: Sufinasiranje ugradnje toplotnih pumpi

Datum:

Share post:

Info dan koji je organizovan u Gradskoj upravi, bio je posvećen informisanju predstavnika zajednica etažnih vlasnika i vlasnika individualnih stambenih objekata o sufinansiranju modela energetske efikasnosti, odnosno, zamjene kotlova na čvsto gorivo toplotnim pumpama, voda-voda. Savjetnik gradonačelnika Radoslav Ostojić je istakao da je osnovni cilj da se kroz realizaciju mjera poboljšanja energetske efikasnosti u stambenom sektoru ostvari smanjenje potrošnje energije za grijanje, uz poboljšanje komfora boravka u objektima kolektivnog stanovanja i smanjenje emisija čvrstih čestica i gasova s efektom staklene bašte.

-Ovo je pilot program koji je Grad Bijeljina pokrenuo, a za podsticanje zamjene sistema grijanja za zajednice etažnih vlasnika planirana su sredstva u iznosu 30 posto vrijednosti nabavke i ugradnje toplotne pumpe do 18.000 KM, dok su za individualna domaćinstva planirana sredstva u iznosu 30 posto do 6. 000 KM. Riječ je o početnim budžetskim sredstvima u iznosu od 110. 000 KM, a očekujemo da se u program uključi i  razvojni program Ujeinjenih Nacija, kao i drugi donatori.

-Ovo je dugoročna mjera kojom ćemo nastojati da smanjimo nivo zagađenja, kako bismo imali ekološki zdraviju životnu sredinu“, rekao je Ostojić. On je dodao će se na ovom aktivno raditi i da će se povećavati iznos sredstava. Rok za podnošenje prijava je 8. septembar, a više detalja o načinu i u kom obliku ih je potrebno dostaviti, objavljeno je na sajtu Grada Bijeljina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...

BOSIĆ, SDS: Odbijanje Zakona o PDV je neviđen izraz bahatosti

Mladen Bosić, delegat u Domu naroda, govoreći o stavu SNSD-a i neusvajanju Zakona o podizanju limita za ulazak...