Dan informatike u bijeljinskoj Gimnaziji

Datum:

Share post:

Povodom obilježavanja 100 godina postojanja bijeljinske Gimnazije “Filip Višnjić”, već od januara u toku su brojne aktivnosti.

 

 

“Dan informatike”, je prilika da se mlađim generacijama, učenicima osnovnih škola, ali i samim učenicima prezentuje šta se može naučiti o ovoj oblasti kao i šta su učenici naučili na vanškolskim aktivnostima iz ove oblasti.

Softver, hardver, aplikacija, igrica, android, pametni telefon danas su najčešće izgovoreni pojmovi u savremenom svijetu. Mnoge uređaje koristimo, ne znajući kakav im je sastav, a oni koji naprave određenu inovaciju u ovom svijetu ovo je svakodnevni posao.
Učenici bijeljinske gimnazije su odavno prešli nivo običnih poznavalaca informatike, a ono što su naučili uz pomoć svojih profesora, prezentovali su na “Danu informatike”.

TESTNA REKLAMA

Učenici ove škole svjesni su da je ovo budućnost i da su oni koji imaju diplome iz ove oblasti, sigurni za posao. Ono što su napravili pokazuje da su na dobrom putu.

Izvor: infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...