Dame u lovu na ''Vuka''

Datum:

Share post:

Na planini Borja odražan je Šesti međunarodni lov za žene, trodnevna manifestacija koja je okupila žene lovce iz inostranstva i Republike Srpske.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan istakao je da je damski lov jedinstven svetski projekat, koji okuplja evropske i domaće žene lovce svake godine u kotorvaroškim lovištima.

– Ne postoji slučaj da se žene iz različitih zemalja udružuju u lovu kao što se to čini u okviru damskog lova, a istovremeno ih upoznajemo sa prekrasnim predelima opštine, s divljači koju imamo i raznolikošću terena, sa ciljem da ih podstaknemo da se ponovno vrate u Kotor Varoš, što one i čine – poručio je Sakan, koji je i generalni pokrovitelj manifestacije.

Predsednik Lovačkog udruženja "Uzlomac" iz Kotor Varoši Nedeljko Glamočak naveo je da ovakve manifestacije doprinose razvoju lovnog turizma na području opštine.

– U goste su nam stigle žene lovci iz Nemačke, Slovačke, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Osim njih, naši redovni gosti su i žene lovci iz Banjaluke, Kozarske Dubice, Prnjavora, Zvornika, Teslića, Novog Grada i drugih gradova iz Republike Srpske – rekao je Glamočak.

TESTNA REKLAMA

Direktor Turističke organizacije opštine Kotor Varoš Miodrag Petrović istakao je da je ova manifestacija ušla u kalendar turističkih manifestacija opštine, a da je cilj da ona bude i u kalendaru republičkih turističkih manifestacija.

Svečana večera održana je u hotelu "Hajdučke vode", a organizatori ove međunarodne manifestacije su Turistička organizacija Kotor Varoši i tri lovačka udruženja sa područja opštine, "Uzlomac", "Jelovka" iz Maslovari i "Borčići" iz Šipraga.

Izvor: blic.rs
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Izabrana je nova generacija ljepotica iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja

Hotel Jelena Brčko, u petak 12.08.2022., ugostio je najljepše djevojke iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko...

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina – Milene Lovre

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina. Milena Lovre rođena je 01.08.1957. godine u...