DALIBOR STEVIĆ: Raditi na unapređenju standarda studenata

Datum:

Share post:

Pedagoški fakultet u Bijeljini posjetili su danas potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina Milenko Mitrović i direktor Centra za kulturu “Semberija” Bijeljina Igor Bešlić.

Dekan Pedagoškog fakulteta Bijeljina Dalibor Stević istakao je da je tokom susreta bilo riječi o aktivnostima ove visokoškolske ustanove u proteklom periodu i planovima za naredni period:

– Bilo je riječi o upisnoj politici i o tome na koji način je moguće poboljšati status studenata. Takođe imamo i najavu da uskoro kreće izgradnja studentskog doma i zahvaljujem se potpredsjedniku Skupštine Grada na aktivizmu u vezi sa ovim pitanjem. To su teme koje su jako važne kako za Bijeljinu kao univerzitetski centar tako i za studente i fakultete. Na Pedagoškom fakultetu Bijeljina trudimo se da sve što se tiče nastave i vannastavnih aktivnosti podignemo na što viši nivo, ali taj materijalni osnov je veoma bitan i očekujemo da uskoro počne izgradnja studentskih domova, a odmah potom nadamo se da će početi izgradnja univerzitetske sportske dvorane, čime bismo zaokružili cjelinu i napravili nešto čime bi se Bijeljina mogla ponositi. Zahvaljujem se našim gostima na današnjoj posjeti i na interesovanju za rad Pedagoškog fakulteta, jer iako ova ustanova nije u ingerenciji lokalne uprave, jako nam je značajno i potrebno da sarađujemo sa lokalnom zajednicom, da pomažemo jedni drugima i da budemo usmjereni jedni na druge, istakao je dekan Pedagoškog fakulteta Bijeljina Dalibor Stević.

Potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina Milenko Mitrović naveo je da iako lokalna zajednica nema nadležnost nad ovom ustanovom, svakako je važno da predstavnici lokalne uprave kroz različite inicijative pomognu radu Fakulteta kao i studentima:

– Mi ćemo se potruditi da na narednim skupštinskim zasjedanjima podnesemo inicijative o kojima smo razgovarali i da se one što hitnije realizuju, da li u sklopu lokalne zajednice ili u saradnji sa republičkim institucijama. Takođe nam je bitno da institucije iz oblasti prosvjete i kulture u okviru lokalne zajednice počnu međusobno da sarađuju u jednom većem obimu kako bismo i studente mogli uključiti u različite aktivnosti i time unaprijediti kulturni život grada. Verujem da je ovo početak jedne dobre saradnje i da ćemo svi mi koji smo u lokalnoj vlasti više pažnje u narednom periodu usmjeriti ka fakultetima i obrazovanju, istakao je Mitrović.

Direktor Centra za kulturu “Semberija” Bijeljina Igor Bešlić naveo je da će ova ustanova nastojati da što više pažnje posveti studentima:

– Biće nam zadovoljstvo da damo na značaju studentima u smislu da sva kulturna dešavanja u Centru za kulturu “ Semberija” budu s njihove strane propraćena, a mi ćemo se potruditi da ovaj današnji razgovor bude korak ka daljoj saradnji sa Pedagoškim fakultetom i potpisivanju ugovora o poslovno- tehničkoj saradnji. To bi nam omogućilo uključivanje studenata u različite aktivnosti, ali i ono što je jako važno, a to je davanje određenih popusta na sadržaje koje nudimo, istakao je Bešlić.

Jedna od glavnih aktivnosti u narednom periodu biće rad na unapređenju studentskog standarda, zaključeno je nakon današnjeg sastanka na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Prvi srpski

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Domu zdravlja Bijeljina održano predavanje o HPV vakcini (foto)

U susret Svjetskoj nedelji imunizacije u Domu zdravlja Bijeljina održano je predavanje o HPV vakcini. Naime, 18. aprila 2024....

HAG: Šešelju i saradnicima sude srpski sudovi

Hag doneo novu odluku o Šešelju MEHANIZAM u Hagu odlučio je da dozvoli da predsedniku SRS Vojislavu Šešelju i...

Razvojna agencija Bijeljina organizovala prvu konferenciju omladinskog preduzetništva „Preduzetni-ka razvoju Grada“ (foto, video)

Razvojna agencija Bijeljina organizovala je danas prvu konferenciju omladinskog preduzetništva "Preduzetni-ka razvoju Grada" "Da Razvojna agencija Grada daje na...

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS U NEDJELJU U BIJELJINI (foto)

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS BY BEAUTY BAR & HEDONIZAM  Za Vas smo spremili jednu divnu manifestaciju koju održavamo u...