“DAJTE NAM SPISAK UBIJENIH“: Milanović Brnabićevu nazvao Vučićevim kurirom, Pupovcu poručio da „ne lupeta“

Datum:

Share post:

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je danas posjetu premijerke Srbije Ane Brnabić Zagrebu i rekao da ona „nije kreator“, već „portparol i kurir (Aleksandra) Vučića“, a Srbiju je pozvao da promijeni odnose prema Rusiji i da Hrvatskoj dostavi spisak ubijenih.

„Oni i dalje lupetaju o etničkom čišćenju u Hrvatskoj, genocidu – e, dosta više“, rekao je Milanović na sindikalnom skupu u Zagrebu, prenosi Tanjug.

U izjavi novinarima ponovio je da „Srbija mora da prekine ovakve odnose s Rusijom“ i da „Srbija mora da kaže gdje je s obzirom na to da je prošlo godinu dana od rata u Ukrajini“, prenijeli su hrvatski mediji.

Za Srpsko narodno vijeće tvrdi da ne predstavlja Srbe u Hrvatskoj. Smeta mu, kazao je, da sluša predsjednika SNV Milorada Pupovca u parlamentu kada govori o etničkom čišćenju.

Tvrdi da to smeta svakog umjerenom Hvatu, a Pupovca je pozvao da, kako je naveo, „ne lupeta više“.

Od najavljene posjete premijera Andreja Plenkovića Subotici, krajem juna, Milanović kaže ne očekuje ništa.

„Da bi se nešto suštinski promijenilo u Beogradu, potrebno je da se tamo promene temelji politike. Ne možeš proći s pričom da je moderna Hrvatska nastala na etničkom čišćenju“, kaže Milanović i dodaje:

„Dajte nam te popise ubijenih, to imate, nemojte nas farbati više, previše je vremena prošlo. Hoćete u EU? Ne možemo vam tu pomoći ni odmoći, morate prekinuti ovu vrstu odnosa s Rusijom u ovom trenutku, za pet – deset godina ko zna… Pa Plenković i njegov ministar su 17. januara prošle godine pozivali Putina u Zagreb, ludi ljudi!“, rekao je on, prenosi Tanjug.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com/tanjug.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...