DA LI KO UZIMA od FK ''Radnik'' 360.000 eura: TRANSFER pod velom tajni!? (foto)

Datum:

Share post:

Hitna Skupština FK Radnik trebala bi da razjasni mnogo nedoumice u ovom klubu. Da li će delegati prihvatiti prvobitnu ostavku još uvijek aktuelnog predsjednika kluba Mladena Krstajića, ili će pak prihvatiti njegov dopis koji je upućen prije dva dana u kojem ih obeviještava da povlači ostavku?
 
Kako sada stoje stvari, bez obzira u kom pravcu ode rasprava, biće pokrenuta inicijativa o smjeni Mladena Krstajića sa mjesta prvog čovjeka FK ''Radnik''.
 
 
Očigledno da  sukob na relaciji Mladen Krstajić – Mićo Mićić nije prevaziđen i da Krstajić od sutra neće biti na čelu Radnika.
 
A odakle je sve počelo?
Da li je transfer  Samira Memiševića iz Radnika u Groningem, avgusta 2016. godine početak problema između ova dva, do skora velika prijatelja?
 
Sam transfer Memiševića oduvijek je bio po velom tajne, a mi ćemo pokušati bar malo pojasniti stvari.
 
Prelazak u Groningem, defanzivca Radnika, donio je 270.000 eura za bijeljinski klub. U tom Ugovoru, koji je u posjedu portala Dešavanja u Bijeljini, stoji klauzula da će Radnik od narednog transfera dobiti 21 %. Sa tim ugovorm u javnost su izlazili čelnici kluba.


 
Da li je ovaj Ugovor u međuvremenu izmjenjen i da sada Radnik treba da dobije samo 3 %?
 

 
Aktuelni transfer  Memiševića iz Groningena u kineski prvoligaš “CFFC”, koji je ralizovan u februaru ove godine,  iznosi 2.000.000 eura.
 
Radniku 420.000 eura!?
Tako stoji na zvaičnom sajtu evropske kuće fudbala.  Kada to preračunamo, Radnik bi od ovog transfera trebao da dobije 420.000 eura, što je skoro kompletan budžet kluba za jednu sezonu.
 
No, kako sada stvari stoje, Radnik će od transfera Memiševića inkasirati samo 60.000 eura!?


 
Gdje je preostalih 360.000 eura?
Da li je u Ugovoru između Memiševića i Groningena promjenjena ova klauzula?
 
Naime, ostalo je i dalje 21 %, no ono se sada dijeli na 3 % za FK Radnik, a preostalih 18 % će biti isplaćeno Memiševiću!?
 

 
Inače, u starom Ugovoru definisane su obaveze kluba prema igraču tako da je ovo bilo nepotrebno. Potpisivanju ovog, novog ugovora, pored Memiševića i Groningena, prisustvovali su i ‘’predstavnici’’ FK ''Radnik'', koji su stavili svoj paraf na ovakve izmjene.
 
Ko je i zašto to uradio, velika je enigma
Da li iza toga stoji Upravni odbor kluba,  je li odobrio takvu izmjenu, ili je neko samovoljno stavio potpis i pečat, ponovo je nepoznanica?
 
Da li slučajno ili ne, upravo prilikom tog produženja Ugovora Memišević je promjenio i menadžera!?
 
Naravno, nameće se pitanje da li je u svemu ovome jedina oštećena strana FK ''Radnik'', čiji igrači su ove godine dobili samo jednu platu, nemaju za gorivo, a neko se tako lako odrekao tih sredstava…
 
Da li je neko samovoljno sve to uradio, da li su opravdane ljutnje prvog čovjeka Grada, Miće Mićića, koje su bili prisutne u javnosti u poslednje vrijeme, ostaje nam da vidimo!?
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...

Održana promocija programa pomoći Mađarske vlade poljoprivrednim proizvođačima na području Semberije (foto)

U hotelu „Drina“ danas je održana promocija programa pomoći Mađarske vlade poljoprivrednim proizvođačima na području Semberije. Promocija je...