Da li je ugrožena bezbjednost na autoputu ''9. januar''?

Datum:

Share post:

Svjetlosni znak s porukom „Srećan put – Autoput `9. januar`“ jedan je od dva koji rade na tom autoputu i vozačima je zaista potrebna sreća jer sistem za kontrolu i upravljanje saobraćajem te pružanje pomoći učesnicima u saobraćaju ne radi. Drugi znak koji radi je onaj koji vozače obavještava da treba da plate putarinu.

Najsavremeniji sistem za kontrolu i upravljanje saobraćajem na autoputu „9. januar“, kako je ranije predstavljen, ne radi već neko vrijeme, te je praćenje i pružanje pomoći učesnicima u saobraćaju onemogućeno.

Sistem duž autoputa se sastoji od promjenljivih znakova, kamera koje služe da prate i broje saobraćaj, meteoroloških stanica koje daju podatke o temperaturi, vlažnosti vazduha, vidljivosti, visini snježnog pokrivača, dinamičkih vaga koje mjere gabarite vozila, širinu, visinu i težinu i kontrolora koji sve te podatke proslijeđuju u kontrolni centar. U kontrolnom centru trebalo bi da se nalazi video zid i softverski program koji obrađuje sve pristigle informacije i na osnovu njih reaguje.

Međutim, prolaskom ovom dionicom u četvrtak 28. marta, te ponovo juče, uvjerili smo se da promjenljivi znakovi ne rade te da vozači tako ne dobijaju obavještenja i upozorenja o stanju na putu, ograničenju brzine…

TESTNA REKLAMA

Ovaj sistem uspostavljen je i da bi brojao vozila, te ukoliko isti broj vozila ne prođe kroz svaki portal, znači da nešto nije u redu. Može se desiti udes, zastoj, na osnovu čega treba da se na određenoj dionici smanji brzina kretanja vozila, alarmira policija, hitna pomoć i vatrogasci… Sve ovo sada nije moguće jer cijeli sistem ili pojedini dijelovi ne funkcionišu.

Pored toga, sistem treba da detektuje i veličinu vozila, odnosno vangabaritna vozila te da putem displeja upozori vozača da se zaustavi ili da zaobiđe naplatnu kućicu kroz koju ne može proći zbog veličine vozila. Treba da alarmira i saobraćajnu policiju. Ni to upozorenje nije moguće jer promjenljivi znakovi ne rade.

I u slučaju oluje ili magle nije moguće obavijestiti vozače o uslovima na putu i u skladu s tim dozvoljenoj brzini, a sve navedeno narušava bezbjednost saobraćaja.

Nadležnom preduzeću „Autoputevi RS“ upućeno je pitanje u vezi sa nefunkcionisanjem sistema za kontrolu i upravljanje saobraćajem na autoputu „9. januar“ i kada odgovor stigne, objavićemo ga.

Autoput „9. januar“ od Banjaluke do Doboja gradio je konzorcijum „Integral Inžinjering“ iz Laktaša i „Granit“ iz Skoplja, a povjerenje za ugradnju i uspostavljanje sistema za kontrolu i upravljanje saobraćajem povjereno je firmi „TeleGroup“.

Dušan Topić, direktor „Autoputeva RS“, rekao je ranije da oprema na autoputu odgovara najnovijim i najsavremenijim zahtjevima.

„Oprema koju implementiramo na autoputu prvenstveno služi za povećanje bezbjednosti saobraćaja tako da je to direktna korist naših građana, odnosno učesnika u saobraćaju pa samim tim i korist za našu državu. Bezbjednost saobraćaja je imperativ i nama kao preduzeću koje upravlja, organizuje i planira mrežu autoputeva“, rekao je Topić.

​Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...