Da li je Čubrilović protiv OPOZIVA u Bijeljini ili “TVRDI PAZAR’’!? MILOVANOVIĆ: Nikog nećemo moliti! (foto)

Datum:

Share post:

DEMOS će razmotriti odluku o opozivu Petrovića

Juče, (subota, 24. decembar 2022.) u Bijeljini je zasijedao Glavni odbor DEMOS.

Povod je bio radni ali i svečani, povodom 4 godine od osnivanja DEMOS.

Jedno od pitanja novinara je bilo i da predsjednik DEMOS Nedeljko Čubrilović prokomentariše sastanak predsjedništva SNSD u Bijeljini i zaključak da počnu unutar Koalicije Dogovor za Bijeljinu razgovori oko opoziva Gradonačelnika Bijeljine.

ČUBRILOVIĆ: DEMOS će razmotriti kako će učestvovati u realizaciji odluke o opozivu gradonačelnika Bijeljine

Predsjednik DEMOS Nedeljko Čubrilović rekao je da će ova stranka razmotriti i ocijeniti kako će učestvovati u realizaciji odluke da se pokrene opoziv gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, na inicijativu Gradskog odbora SNSD Bijeljina.

DEMOS će razmotriti odluku za opoziv Petrovića

Čubrilović je naglasio da je poznato da DEMOS uglavnom prati SNSD u njihovim nastojanjima.

“Vjerujem da je ta odluka ozbiljno pripremljena i da nije napamet donesena, tako da će DEMOS svoj konačan stav donijeti kada je razmotri”, rekao je Čubrilović novinarima u Bijeljini.

DAKIĆ: Naravno da ću podržati opoziv

Predsjednik Gradskog odbora DEMOS Milan Dakić rekao je da je upoznat da je održana sjednica Predsjedništva Gradskog odbora Bijeljina i da su dobili te informacije od koalicionih saradnika iz SNSD Bijeljina.

“Naravno da ćemo to podržati”, rekao je Dakić.

MILAN DAKIĆ (DEMOS) “Naravno da ćemo podržati opoziv Gradonačelnika Bijeljine!” (foto)

Da li je Čubrilović protiv OPOZIVA u Bijeljini ili tvrdi pazar!?

Ovde se jasno postavlja pitanje na koje još nema odgovora, da li je predsjednik DEMOSA Nedeljko Čubrilović kao dugogodišnji politički saradnik SNSD i Milorada Dodika u republičkoj vlasti ZA ili PROTIV opoziv gradonačelnika Bijeljine ili samo ’’TVRDI PAZAR’’…

Izjava Milana Dakića predsjednika DEMOS Bijeljina da će DEMOS u Bijeljini podržati opoziv gradonačalnika Bijeljine jasno pokazuje da sa predsjednik Čubrilovićem nije na ’’istim političkim talasima’’…

Naime u javnosti se u zadnje vrijeme dosta spekulisalo da postoje određena neslaganja unutar samog DEMOS na relaciji izabrani poslanici u NS RS – predsjednik Čubrilović.

RiTE Ugljevik odlučuje o ostanku Čubrilovića na mjestu predsjednika DEMOS

Takođe ’’nezvanično’’ kruže informacije da poslanici DEMOS u NS RS nisu zadovoljni preraspodjelom mjesta na osnovu izbornog rezultata, a posebno ’’kombinacijom’’ da Željeznice Srpske pripadnu DEMOS, a da DEMOS ostane bez rukovodećeg kadra (direktora) u RiTE Ugljevik. Sagovornici Dešavanja u Bijeljini isticu da je ovo rezultat samoinicijativnog odlučivanja predsjednika DEMOS Nedeljka Čubrilovića.

Takođe su se pojavile informacije, koje su ostale ’’iza zatvorenih’’ vrata da su poslanici uslovili Čubrilovića – ili RiTE da ostane pod kontrolom DEMOS ili neće biti predsjednik DEMOSA nakon najavljenih unutarstranačkih izbora unutar stranke.

Samim tim se nameće odgovor da bi Čubrilović mogao ostati nakon marta,aprila 2023. godine i bez ministarske fotelje Saobraćaja i veza u Vladi Srpske.

Milan Dakić predsjednik bijeljinskog odbora DEMOS je predsjedniku Čubriloviću svojom izjavom za medije da će podržati opoziv gradonačelnika Bijeljine, jasno stavio do znanja da on (Dakić) odlučuje u Bijeljini o politici DEMOSA i da mu ’’šef’’ ne može naređivati…niti razmatrati…

PREDSJEDNIŠTVO SNSD: Stekli se uslovi za OPOZIV Gradonačelnika Bijeljine (foto)

MILOVANOVIĆ PORUČIO ČUBRILOVIĆU: Nikoga nećemo moliti!

-Bilo je perioda kada smo na lokalu bili na različitim stranama. Nemam ništa protiv toga da se to ponovo desi. Nećemo praviti problem kao što ni tada nismo pravili, ali isto tako nikog nećemo ni moliti, poručio je Milovanović Čubriloviću na svom Twiter nalogu.

Ubrzo, Milovanović je dao podršku Milanu Dakiću takođe preko svog Twiter naloga za njegovu izjavu da će podržati opoziv Ljubiše Petrovića.

Tom prilikom Miovanović, predsjednik SNSD Bijeljina je Milana Dakića predsjednika DEMOS Bijeljina oslovio sa ’’Brato Milan Dakić’’.

Prvi čovjek bijeljinskog SNSD Miroslav Milovanović kaže da su se stekli uslovi za opoziv, ali da će SNSD konačnu odluku donijeti nakon sastanaka sa svim koalicionim partnerima. 

“Danas (subota, 24. decembar 2022.)  ćemo imati sastanke sa SP, US, SDS Semberija Mićo Mićić, Pokret za Bijeljinu i u narednim danima sa ostalim koalicionim partnerima  i da ćemo to završiti ponavljam do 10. ili 15. januara kada će biti donesena konačna odluka”, izjavio je Miroslav Milovanović, predsjednik GO SNSD Bijeljina.

Ukoliko nakon razgovora dođe do pozitivnog zaključka, kreće se po zakonski propisanim procedurama za opoziv. Sudeći prema dosadašnjim razgovorima, to je za sada izvjesna stvar, kaže Milovanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NS RS USVOJILA ZAKLJUČKE: Poništiti sve odluke Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...