Da li je Bijeljini potreban “parkomat?“

Datum:

Share post:

Parking prostor u blizini nekadašnje Robne kuće “Prima” u Prnjavoru dobio je prvi multifunkcionalni uređaj, parkomat, koji će vozačima olakšati kupovinu parking karte, ali će imati i druge pogodnosti.

Predstavnik firme “BSI” / Business Software Intelligence/, koja je razvila ovaj uređaj, Vladislav Knežević, istakao je da parkomat predstavlja produženje parking sistema koji već postoji.

“Ovaj uređaj vam omogućava da kupite parking kartu, možete da unesete registarski broj i on vam omogućuje da produžite parking SMS-om, ne morate da nosite tiket u vozilo” kazao je Knežević.

Pošto se radi o multifunkcijskom uređaju, u narednom periodu planirano je da se razvije još više aplikacija, kao što su dopune za mobilne telefone, prodaja raznih vaučera, kalendar dešavanja u gradu, kako bi se promovisali turistički potencijali i druge aplikacije.

Nakon šestogodišnjeg takozvanog običnog sistema naplate, danas smo testirali parkomat, mašinu koja nudi mnogo mogućnosti, kazao je načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš.

TESTNA REKLAMA

“Jedna od mogućnosti je naplata parkinga, ali ono što bih istakao je to da radnici koji rade u sistemu kontrole parkomata mogu u realnom vremenu da prepoznaju sve aktivnosti na parkomatu” kazao je Tomaš.

Pored naplate parkinga, na parkomatu trenutno rade još dva sistema, mapa grada preko koje su prezentovane sve ulice u gradu i važniji objekti, tei mapa lokalne zajednice, koja će u narednom periodu biti odličan način prezentacije dešavanja.
Firma “BSI”, pored Prnjavora posluje i u drugim gradovima.

Parkomat, koji je danas pušten u rad u Prnjavoru, prvi je ove vrste izgrađen u firmi  “Business Software Intelligence – BSI” d.o.o. Prnjavor, a i načelnik Tomaš je izrazio uvjerenje da će ovakav proizvod u narednom periodu postati odličan izvozni proizvod, kako opštine Prnjavor, tako i Republike Srpske.

Izvor: prnjavorski.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...