Direktor Rudnika i termoelektrane /RiTE/ „Ugljevik“ Diko Cvijetinović izjavio je danas da preduzeće godinu završava sa pozitivnim poslovanjem i već ispunjenim planom proizvodnje uglja i električne energije, zahvaljujući podršci Vlade, resornog ministarstva i matičnog preduzeća „Elektroprivreda Republike Srpske“.

„Ostvarili smo rekordne prihode od 185 miliona KM i vjerujem da ćemo tako nastaviti i u narednoj godini“, izjavio je Cvijetinović novinarima u Ugljeviku tokom posjete ministra energetike i rudarstva Republike Srpske Petra Đokića.

Cvijetinović je uvjeren da će za obaveze RiTE „Ugljevik“ prema Slovencima po arbitražnoj odluci biti nađeno rješenje prihvatljivo za obje strane.

„Uvjeren sam da će proces proizvodnje u RiTE `Ugljevik` biti nesmetano nastavljen i da neće biti ugroženo ni preduzeće ni radnici“, naglasio je Cvijetinović.

Ministar Đokić je pohvalio upravu RiTE „Ugljevik“ na čelu sa Cvijetinovićem i naveo da je pokazala izuzetno odgovoran odnos prema aktuelnoj situaciji, pa i problemima, te naglasio da je riječ o preduzeću koje uvijek daje veliki doprinos u energetskom bilansu Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име