CVIJANOVIĆEVA: Postoji prostor za unapređenje rada u JAVNIM INSTITUCIJAMA

Datum:

Share post:

Predsjednik RS Željka Cvijanović razgovarala je danas u Fondu PIO u Bijeljini sa direktorima javnih  institucija i preduzeća sa područja ovog grada, a tema razgovora je bila trenutna situacija u institucijama i šta republičke institucije mogu zajedno sa njima da urade u narednom periodu.

Cvijanovićeva je prije sastanka u Fondu PIO izjavila da postoji još dosta prostora za unapređenje rada mnogih subjekata u javnom sektoru, istakavši da se polako otklanjaju nedostaci koji su postojali u toj oblasti.

“Zadovoljna sam što je RS finansijski stabilna i što možemo da izvršavamo svoje obaveze. Naravno da postoji još mnogo prostora za unapređenje rada mnogih naših subjekata u javnom sektoru, ali mi polako otklanjamo nedostatke koje smo imali u toj oblasti. Izuzetno je značajno  da svi koji se danas nalaze zajedno kao subjekti u javnom sektoru razumiju da moraju zajedničkim naporima, ne izolovano, ne samostalno, ne bez kontakta sa Vladom, ne bez kontakta sa lokalnom zajednicom, da ostvaruju ono što su njihovi prioritetni ciljevi, a to je da imamo jaču i bolju Republiku, a to znači da imamo jače i bolje subjekte i da se naše ustanove i institucije ponašaju odgovorno”, istakla je Cvijanovićeva.

Na pitanje da li je zadovoljna radom  javnih institucija, predsjednik RS je rekla da uvijek postoji prostor da se poboljšavaju određene stvari.

TESTNA REKLAMA

“Ako se uzme u obzir kako su to bila teška vremena i za nas i kako smo morali da se snalazimo, onda bih rekla da sam jako zadovoljna. S druge strane, znajući da postoje ogromni, važni resursi kojima se upravlja u okviru javne sfere, prvenstveno mislim na naša javna preduzeća, očeukjemo bolje”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da očekuje bolje rezultate kada su u pitanju Šume RS, kao i Elektroprivreda.

“Naravno, znamo da se oni suočavaju sa različitim problemima, najčešće objektivne, ali ponekad i subjektivne prirode, ali to sve ne treba da nas zaustavi na putu poboljšanja rada”, rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je ukazala na značaj postojanja saradnje institucija u okviru javnog sektora.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...

UZBUDLJIV VIKEND Fargo drži vrh u 3×3 ligi Srpske

Nikšićko pivo 3x3 liga Republike Srpske proteklog vikenda igrana je u tri grada Gradišci, Bijeljini i Laktašima, a...

ZVIJEZDA 09: Tri boda na startu prvenstva

Na gostovanju u Omarskoj ekipa Zvijezde 09 zasluženo je slavila rezultatom 0:1. Steijelac jedinog gola za ekipu Zvijezde...

Danas se obilježava Sveta Petka Trnova

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova Praznik Svete...