Cvijanovićeva poručila Borenoviću: „PDP u fazi raspadanja, a on pokušava da diskutuje o značajnim temama“

Datum:

Share post:

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović, upitana je da prokomentariše izjavu predsjednika PDP Branislava Borenovića, da je njena instrukcija da se glasa protiv u Savjetu Evrope u vezi sa samoproglašenim Kosovom „navodna“ i „izgovor za javnost“.

Unastojanju da sakrije svoju nesposobnost u vođenju partije koja, evidentno, iz dana u dan pod nesposobnim liderstvom Branislava Borenovića prolazi kroz fazu raspadanja, naravno da on traži način da diskutuje o nekoj važnoj temi, izjavila je srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

– Čitam i ne vjerujem da Borenović zvaničnu i službenu instrukciju u pisanoj formi, povodom glasanja o pokretanju procedure o prijemu samoproglašenog Kosova u Savjet Evrope naziva navodnom ili predstavom za javnost – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je to isti onaj Borenović čijem su tadašnjem šefu PDP, a u funkciji člana Predsjedništva BiH ambasadori vršljali po pošti, otvarali, pa ne dostavljali dopis namijenjen tom istom članu Predsjedništva Mladenu Ivaniću.

– Taj isti Borenović, čiji je partijski kadar u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH prisluškivao politički vrh Srbije, sada priča kako kadrovi SNSD tobože ne štite interes Srbije. BiH nije priznala samoproglašeno Kosovo zahvaljujući politici SNSD, a time i zvaničnom stavu Republike Srpske, a ne PDP – ukazala je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je PDP za vrijeme svoje vlasti i stolovanja Igora Crnatka na mjestu ministra inostranih poslova u Savjetu ministara, na telefonskoj sjednici, skoro pa tajno, glasao za sistem koordinacije u BiH suprotan Ustavu i zaključcima i Vlade i Narodne skupštine Republike Srpske.

– Uostalom, isti taj Crnadak bio je na poziciji ministra inostranih poslova, a Mladen Ivanić srpskog člana Predsjedništva u novembru 2015, kada je BiH bila suzdržana, a ne protiv, na glasanju o prijemu tzv. Kosova u UNESKO – podsjetila je Cvijanovićeva, koja je i potpredsjednik SNSD.

Ona je ocijenila da kad se vidi koliko je zloupotrijebljena spoljna politika od Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara, pogrešni su i Bisera Turković i Elmedin Konaković i Igor Crnadak.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Šta je sve Đoković zaradio od plasmana u polufinale Rolan Garosa

Novak Đoković se plasirao u polufinale Rolan Garosa pošto je sa 3:1 pobijedio Rusa Karena Kačanova, a od...

DODIK: Ponosan sam na orden iz Rusije (foto)

Milorad Dodik, predsjednik RS, naveo je da je ponosan što ga je Vladimir Putin, ruski predsjednik, odlikovao Ordenom...

GRADONAČELNIK BIJELJINE ODGOVORIO MINISTARSTVU FINANSIJA: Da li da se smijem ili da plačem? (foto)

Nakon saopštenja za javnost Ministarstva finansija da je Vlada Republike Srpske putem elektronske aplikacije za izradu nacrta programa...

DA VAM SE ZAVRTI: Lista političara (multi)milionera u Srpskoj sve duža, za neke od njih čućete prvi put

Prva asocijacija za najpoznatije političare u BiH jeste njihovo lično bogatstvo. Ali, mnogo je više onih iz drugog...