CVIJANOVIĆEVA: “Čuvaću ustavnu poziciju Srpske”

Datum:

Share post:

Kandidat SNSD za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je, u prvom javnom sučeljavanju kandidata za ovu funkciju na RTRS, da će djelovati u skladu sa Ustavom i očuvati ustavnu poziciju Republike Srpske u jednom kompleksnom sistemu.

Ukoliko ima volje za dogovor, uvijek ću biti dio dogovora, a blokade treba otkloniti rekla je Cvijanović, dodajući da će u Predsjedništvu BiH štititi interese Republike Srpske.

Ona je istakla da je potrebno dovesti u red spoljnu politiku BiH.

– Raditi u interesu Republike Srpske ostaje glavni prioritet svih nas koji ćemo biti izabrani – poručila je Cvijanović.

Ona je poručila da se moraju voditi jasne politike – prva je politička i odnosi se na zaštitu ustavne pozicije Republike Srpske, a druga na ekonomsko-socijalni aspekt.

– Promovišem politiku mira i stabilnosti i to nije nikakva svađalačka politika – rekla je Cvijanovićeva, odgovarajući na navode kandidata DNS Nenada Nešića da ona i kandidat SDS Mirko Šarović vode istu politiku i, kako je rekao, osim svađa, rasprava i optužbi ne nude ništa drugo, piše RTRS.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović upitala je kako bi kandidati za visoke funkcije iz Republike Srpske učestvovali na nekom teškom sastanku gdje treba da brane poziciju Republike Srpske ako ne dođu u televizijsku debatu pred svojim građanima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Studenti iz Šapca posjetili bijeljinsku Bolnicu

Studenti druge godine i njihovi profesori Akademije strukovnih studija Šabac, Odsek za medicinsko i poslovno tehnološke studije iz...

Kako da zaštitite vašu baštu i biljke od nevremena

Bašte i vrtovi su dio mira i ljepote u našim životima, ali ih nevrijeme može brzo pretvoriti u...

Srpska bogatija za 13 djevojčica i 12 dječaka

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 25 beba, 13 djevojčica i 12 dječaka,...

Odbojkaši „Radnika“ odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Odbojkaši Radnika odbranili su titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Iako nisu imali prednost domaćeg terena u finalu, odbojkaši Radnika...