Cvijanović u Šamcu: Od snage SNSD-a zavisi snaga Srpske

Datum:

Share post:

Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da SNSD ne traži tuđe, nego čuva nadležnosti Republike Srpske, koju želi da jača, da u njoj nastave da rastu plate, penzije, podsticaji u poljoprivredi, socijalna davanja, borački dodatak, kao i pronatalitetne mjere.

Cvijanovićeva je na predizbornoj tribini u Šamcu rekla da je ponosna na činjenicu što je SNSD inicirao isplatu naknade od 750 KM za nezaposlene majke četvoro i više djece.

Ona je istakla da od snage SNSD-a zavisi snaga Republike Srpske, kojoj u ovim teškim vremenima treba čvrsta ruka za vođenje, a to je Milorad Dodik.

TESTNA REKLAMA

„Dodik zna šta znači vodititi političke i ekonomske procese, a sigurno i njemu treba čvrsta desna ruka u Sarajevu“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da treba birati dobre ljude u Narodnu skupštinu Republike Srpske kako bi imali stabilnu većinu, ali i u Parlamentarnu skupštinu BiH, gdje se vodi borba za poziciju i status Srpske.

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je politika SNSD-a donijela mnogo toga dobrog u Šamac, ukazujući da će u blizini biti i auto-put, koji će doprinijeti razvoju privrede i lakšoj komunikaciji sa Banjalukom i Beogradom.

Dodik je napomenuo da je auto-put stigao do Doboja, kao i od Rače prema Bijeljini, te izrazio uvjerenje da će u naredne četiri godine biti završena kompletna trasa od Doboja do Rače i da ćemo imati poveznicu auto-putem do Beograda.

„Doći će i gasovod koji pokušavamo da ojačamo. Sutra odlazim za Moskvu i prekosutra ću da vidim /ruskog predsjednika Vladimira/ Putina. Završiićemo ono što smo dogovorili. U svim velikim planovima su i opština Šamac i njeni ljudi“, rekao je Dodik.

On je istakao da je veoma važno očuvati stabilnost i da je pristup SNSD-a znači očuvati mir.

„Ja sam čovjek mira, ja nisam čovjek rata, nikada neću dozvoliti da ovaj narod uđe u sukob. Uvijek ću naći načina da to izbjegnem i neće se to desiti“, rekao je Dodik.

Dodik je naveo da je u Šamcu bio i kada je bilo lako i kada je bilo teško, kada su bile poplave, ističući da je za sanaciju uloženo 35 miliona.

Kandidat SNSD-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne Jedinice dva Obren Petrović pozvao je prisutne da glasaju za kandidate SNSD-a, te Dodika i Cvijanovićevu.

„Ovo je jedinstvena prilika da glasamo za odbranu Republike Srpske, da glasamo za jaku ličnost, a to je Milorad Dodik, koji će Srpsku voditi pravedno i pošteno u narednom periodu“, rekao je Petrović.

On očekuje da će narod biti biti jedinstven i složan i da će, zajedno sa Željkom Cvijanović u Sarajevu braniti interese Republike Srpske.

„Ništa na uštrb Federacije BiH, ali ćemo u Sarajevu braniti interese svih građana Republike Srpske. Mi pozivamo druge političke partije, kao što smo i u prethodnom periodu pozivali, da zajednički branimo Republiku“, rekao je Petrović.

Kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Stojan Marinković pozvao je građane da izađu na izbore i daju svoj glas listi SNSD-a, kandidatima za inokosne funkcije – Cvijanovićevu i Dodika.

Tribina SNSD-a održana je u kino-sali u Šamcu, a na njoj se, osim Petrovića i Marinkovića, predstavio i nosilac liste za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

PETROVIĆ: ’’Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže, ovaj život je borba, od rođenja do groba, zato ustani odmah!’’

Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića organizovali su mirne proteste...

MALETIĆ otvorio danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Maletić otvorio je danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“ na kojem učestvuju stručnjaci iz...

LOPARE: JOVANI – SLAVA CRKVE U TOBUTU

U Tobutu kod Lopara obilježen je praznik Začeće Svetog Jovana Krstitelja – Jovani, krsna slava tobutske crkve Svetog...

Kolona kreće ka Trgu Krajine: Najavljeno obraćanje Trivićeve, Vukanovića i drugih

Lider PDP, Branislav Borenović, je izjavio da veliki broj "saboraca" pristiže u Banjaluku, te pozvao građane da, na...