CVIJANOVIĆ U BIJELJINI: Mladi znaju koja je važnost očuvanja Srpske (foto, video)

Datum:

Share post:

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je danas da su Mladi socijaldemokrati dali prijedloge rješenja za mnoga važna pitanja koji su postali sastavni dio zvanične politike Republike Srpske.

Cvijanovićeva je rekla da je od mladih potekla i ideja o definisanju subvencionisanja kamatne stope za mlade bračne parove i stanove koje obezbjeđuju, besplatnom školovanju za one koji redovno „čiste“ godine na fakultetu, kao i veliki projekat o zapošljavanju pripravnika.

„Stavili su mnogo važnih pitanja na dnevni red i učinili ih prijedlozima koji su postali zvanična politika Republike Srpske“, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Bijeljini, gdje je prisustvovala izbornoj konferenciji gradske organizacije MSD-a.

TESTNA REKLAMA

Ona je napomenula da su mladi apsolutno nacionalno osviješteni, znaju koja je važnost očuvanja Republike Srpske i njenih nadležnosti i znaju da se sve političke utakmice odigravaju na više terena.

„Ovo su generacije koje imaju Republiku Srpsku kao kategoriju koju prepoznaju kao svoje mjesto življenja, otadžbinu, mjesto gdje rješavaju svoje probleme, za koje su vezani njihovi roditelji… U tome leži snaga i kapacitet za budućnost i jačanje Republike. Mi se sigurno možemo osloniti na mlade“, rekla je Cvijanovićeva.

Potpredsjednik SNSD-a ukazala je da se utakmice vode za očuvanje Republike i svega što je dobila Ustavom, a sa druge strane tu je i neprekidna borba na ekonomsko-finansijskom terenu.

PREKO 200 MSD NA SASTANKU

„Mladi su važan motor u radu naše političke organizacije. Bez njih, to bi izgledalo mnogo drugačije i mislim da bi SNSD bez njih bio bez nekog važnog stimulansa za sva važna politička pitanja koja se odnose upravo na mladu populaciju“, rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je istakla da mladi moraju da se politički organizuju jer je to jedan od načina da iskomuniciraju svoje potrebe, te ukazala da postoji i uključivanje u različite organizacije koje tretiraju one oblasti za koje su zainteresovani.

„Pred njima može sigurno biti svijetla budućnost. Veza politike i udruženja kojima će mladi pripadati svakako predstavlja nešto što je spona sa institucijama. Saradnja sa institucijama mora biti ključna, jer se putem njih realizuju sva pitanja koja su bitna za život građana“, pojasnila je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je istakla da mladima treba sigurnost u zapošljavanju i da na tome treba raditi.

„Treba nam podrška mladih da bismo došli do boljih i školskih, odnosno studijskih programa, da bismo mogli da proizvodimo one kadrovi koji će imati sigurnu budućnost po pitanju zaposlenja“, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da su mnoge takve inicijative pokrenuli mladi i pomogle su institucijama, konkretno Vladi Srpske, da uđe na teren reformisanja i visokog obrazovanja.

Cvijanovićeva je rekla da je sigurna da će doprinos koji će mladi dati biti ključan u narednom periodu, jer se polako smjenjuju generacije.

Cvijanovićeva je čestitala novoizabranom predsjedniku MSD-a u Bijeljini Radi Bjelici, ali i svim ljudima koji su se okupili ovdje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini počelo ponovno brojanje glasova sa 13 izbornih mjesta

Gradska izborna komisija (GIK) Bijeljina počela je danas otvaranje vreća i ponovno brojanje glasova radi pravilnog objedinjavanja utvrđenih...

Sastanak Izvršnog odbora RSS: Dokazali smo snagu, nastavljamo još jače

Republička stranka Srpske /RSS/ održala je večeras u Bijeljini sastanak proširenog Izvršnog odbora na kojem su analizirani rezultati...

“DESNA RUKA” Dodik o isključenju Igora Radojičića iz SNSD

NEKADAŠNJA “DESNA RUKA” Dodik otkrio šta misli o isključenju Igora Radojičića iz SNSD Lider SNSD Milorad Dodik izjavio je...

Vukanović o rezultatima izbora: Kandidatura Vojina Mijatovića je bila plod dogovora s Dodikom

Nebojša Vukanović, lider liste Za pravdu i red, komentarisao je za Klix.ba izborne rezultate i poručio da je...