CVIJANOVIĆ U BIJELJINI: Imovina je naša i nećete nam oduzeti ono što nam pripada (foto, video)

Datum:

Share post:

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je u Bijeljini da je ponosna na Republiku Srpsku, njene institucije i na narod koji, kako je navela, uvijek prepozna opasnost i uspije da se od nje odbrani.

„Imovina je naša, tamo gdje su naše zastave naša je imovina, tamo gdje nam je narod, naša je imovina, tamo gdje nam je Republika sa svojim institucijama, republičkim i lokalnim, naša je imovina i nećete nam oduzeti ono što nam pripada. Da je drugačije i da pripada nekome drugom, to bi pisalo u Dejtonskom sporazumu“, poručila je Cvijanovićeva na narodnom mitingu „Branimo Srpsku“.

Ona je podsjetivši da je u obrazloženju američkih sankcija navedeno da predstavlja prijetnju regionačnom miru i stabilnosti.

„Ja im kažem – vi ste prijetnja regionalnom miru i stabilnosti, vi ste doveli do toga da je nemir u ovoj regiji, vi ste nas ovdje rasparčali i zavadili, vi nam niste dali da se pomirimo i vi ste ti koji su nepravedni i dan danas nam produkujete krize, ne date nam da se izmirimo, pristrasni ste i vodite politiku koja zadaje smrtonosne udarce pomirenju na ovom prostoru“, istakla je Cvijanovićeva.

Navodeći da su u novoj izazvanoj krizi na udaru institucije Republike Srpske, ovaj put predsjednik Republike Srpske, Narodna skupština kojoj se ne dozvoljava da radi svoj posao, kao i Vlada čije članove redom sankcionišu, srpski član Predsjedništva je istakla da u Republici Srpskoj najbolje znaju šta je za nju najbolje.

„Za nas je najbolja Republika Srpska i kakvi bi mi bili političari da ono što su toliki borci odbranili u ratu ne možemo, ne smijemo ili nećemo da branimo u miru – branićemo i odbranićemo, zato što je naše, zato što imamo na to pravo, zato što je Republika Srpska to jedino mjesto po našoj mjeri“, navela je Cvijanovićeva.

U obraćanju na skupu u prepunoj sportskoj sali, Cvijanovićeva je podsjetila da su prije godinu dana pokušali da ospore izbornu pobjedu Milorada Dodika, a da sada hoće da ga zabave sudskim procesom zato što je izvršio svoju ustavnu obavezu, sa željom da on bude predsjednik koji će saviti glavu i očekujući da Republika Srpska trpi nepravdu.

„Ustav Republike Srpske je za nas svetinja, sveto slovo i tako ga čuvamo, jer nam on garantuje slobodu koju uživamo“, navela je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da nigdje u civilizovanom svijetu ne postoji mogućnost da pojedinac donese zakon, postavi se iznad demokratski izabranih institucija i kaže da će u zatvor onaj ko to ne poštuje.

Cvijanovićeva je ukazala da to postoji samo u ovakvoj BiH, a kada predstavnici Srpske kažu da je to nenormalno, ludo i štetno, optuže ih da podrivaju BiH samo zato što su odlučni da sačuvaju ustavni, politički i svaki drugi kapacitet koji imaju u Republici Srpskoj.

„Nećemo da idemo u zatvor zato što eksperimentišete sa BiH, igrate se s njenim Ustavom, igrate se cijelom jednom državom zato što imate nerealizovane ciljeve“, poručila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da će se narod u Srpskoj okupiti svaki put kada to bude tražila Republika Srpska, zato što je ona donijela mir i slobodu koju treba štititi.

„Sigurno je pred nama dug put na kojem ćemo morati, nažalost, da se branimo od pritisaka i napada, ali sam sigurna i da ćemo na tom putu dobijati sve više snage“, zaključila je Cvijanovićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Novogodišnji koncert Muzičke radionice ”Čarolija” iz Bijeljine (foto)

Saopštenje za javnost UG ’’Muzički umjetnici Semberije’’ prenosimo u cjelosti: 12. decembra 2023. godine održaće se Novogodišnji koncert Muzičke...

MILIČEVIĆ: Nedopustivo je izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja

Apsolutno je nedopustivo izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja jer to znači amnestiju od kriminala, korupcije...

AMBER ALERT pred PS BiH: U slučaju NESTANKA DJETETA slijedi mobilizacija cjelokupne javnosti

Bosna i Hercegovina još uvijek nema Amber alert sistem koji koriste brojne zemlje svijeta, pa i Srbija i...

Kunić na lovački način

Sastojci 1 kunić 50 ml ulja Za rasol 300 ml vinskog sirćeta 1 kašičica borovnica 1 kašičica klinčića 2...