“ĆU, ĆEŠ, ĆE, ĆEMO, ĆETE, ĆE“ Na izbore u Bijeljini izlazi i STANJE UMA, a evo KO STOJI IZA SVEGA

Datum:

Share post:

Znate li kako da vam CIK BiH ovjeri kandidaturu za gradonačelnika i za skupštinu grada, a da uopšte niste registrovani u sudu, niste ni politička partija, ni pokret, nemate predsjednika ni članstvo, ali ni bankovni račun niti pečat?
 

dgovor na ovo pitanje pronašla je ekipa ljudi iz Bijeljine okupljenih u ono što oni zovu stanjem uma, ili stanjem svijesti, a nikako političkom partijom ili pokretom. Naziv mu je još čudniji od objašnjenja „Ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će“.

-To je enklitički oblik glagola hoću. Dakle, mi hoćemo, ali ne samo to, mi znamo, mi želimo – objašnjava nam Boban Lazić, čije ime se nalazi na 12. mjestu liste ovjerenih političkih subjekata za gradonačelnika Bijeljine.

Ako se pitate kako je ovakvoj družini uspjelo poći za rukom da dobiju pečat CIK BiH, Boban će sve potanko da vam objasni.

-U sudu se uopšte nismo registrovali, pošto nam je namjera bila da budemo totalno drugačiji od svih. Išli smo sa listom 16 samostalih, nezavisnih kandidata, skupili smo po 200 i nešto potpisa po svakom samostalnom, nezavisnom kandidatu, predali u CIK i prijavili se za ovjeru kandidata. Prošlo nam je svih 16 prijava i onda smo napravili zajedničku listu nezavisnih samostalnih kandidata za Skupštinu grada pod imenom „Ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će“. To je bio jedini način da budemo različiti od drugih – kaže Lazić.

TESTNA REKLAMA

I na pitanje šta su im politički ciljevi ima spreman odgovor: “Smijeniti bagru koja nam je ukrala 30 godina života”.

Niko od članova nove političke opcije ranije nije bio politički angažovan, niti su poznati u javnosti. Većina ih se međusobno nije ni znala, okupio ih je Boban preko Fejsbuka. Kaže da su svi na istim talasnim dužinama, ali su im profesije različite.

 

– Imamo dva penzionera, to su moji otac i majka. Što da dam nekom drugom priliku da podiže ruku umjesto mog oca i majke koji su me napravili, rodili, školovali? Tu imamo konobara, akademskog slikara, arhitektu, dva IT inženjera, imamo čovjeka koji ja završio fakultet u Americi, jednog pisca, imamo čovjeka koji je završio književnost. Imamo jednog sa privatnim fakultetom i jednog čovjeka koji nema fakultet nikako. Ja sam vlasnik privatne firme u Bijeljini koja radi 20 godina i bavi se izgradnjom svijetlećih reklama, a malo i marketingom. Nikada nismo radili za državu, na tanderima nikada nismo učestvovali i zato smo tu gdje jesmo. Firma je non stop na žiletu hoće li biti za plate, neće li biti za plate – objašnjava predstavnik političke opcije koja bi, bar u ovo predizborno vrijeme, mogla da bude pravo osvježenje na političkoj sceni Semberije.

Šeretski poručuje da svaka vlast krade, svima je to jasno, ali da naša “krade preko svake mjere”.

-Nije nama što oni kradu milione, nego što su počeli da kradu i hiljade, tako da nama ništa ne ostaje – izračunao je Boban.

Ističe da u Bijeljini i u cijeloj Republici Srpskoj ne postopji partija sa kojom bi „Ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će“ ušao u koaliciju “pošto i jedni, i drugi kradu, pa neka se onda sami dogovaraju”.

-Mi pucamo da osvojimo apsolutnu vlast, zato imamo 16 kandidata za odbornike u Skupštini Bijeljina koja broji 31 člana. Nije nam potreban taj 17. jer sa 16 osvajamo apsolutnu vlast, mijenjamo sve iz korjena i sve ćemo ih u zatvor poslati – poručuje Lazić političkim rivalima, dok za republičku vlast kaže da ih “uopšte ne zanima, ali je ne vole”.

A, kakva će im biti kampanja?

-Ograničenja postoje jer ni marke nemamo. Kampanja ćemo da vodimo preko Fejsbuka. Imamo oko 6.500 pratilaca na našoj stranici i nijednom ništa nismo sponzorisali, za razliku od drugih političara. Kupili smo jednu mašinu za štampanje A3 formata, platili smo je 350 maraka. Sami ćemo da štampamo svoje plakate, koliko budemo imali para za papir. Svi naši odbornički kandidati će biti na jednom istom plakatu koji je crno-bijele boje. Dosta nam je više ovih nacionalnih boja što zelenih, što plavih, što crvenih i bijelih – simbolično poručuje Lazić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DANAS JE SVETI PANTELEJMON

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas praznik posvećen Svetom velikomučeniku Pantelejmonu. Sveti Pantelejmon rodom je iz Nikomidije (današnji grad Izmitu...

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...

SERVISNE INFORMACIJE za 9. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...