CRNADAK, PDP: Večerašnji protest opozicije jednako važan kao prethodna dva

Datum:

Share post:

Gostujući u jutarnjem programu televizije N1, narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak rekao da je večerašnji protest opozicije jednako važan kao prethodna dva i pozvao sve građane Banjaluke i Republike Srpske, koji žele da institucije Republike Srpske budu slobodne i da svi koji su krali na izborima za to odgovaraju, da dođu večeras u 18 časova ispred RTRS i budu dio velikih promjena koje su započele u Srpskoj.

– Nijedan javni TV servis na svijetu ne sije toliko mržnje prema opoziciji i nije toliko ostrašćen kao što je to RTRS. Njihovo svakodnevno, višegodišnje satanizovanje opozicionih lidera, koje je kulminiralo izmišljenim dokumentom američke vlade i famoznih 10 miliona dolara, velika je opasnost za Republiku Srpsku, donosi podjele i razdor u narod i zato ćemo sve češće biti pred RTRS, sve dok ta naša institucija ne bude slobodna – rekao je Crnadak.

Crnadak kaže da će opozicija ponoviti i svoj zahtjev da pravosuđe konačno počne da procesuira nosioce izbornih krađa i posebno one koji su to naredili i organizovali:

– U Doboju imamo 220 potvrđenih optužnica od strane suda za krađu glasova na izborima 2020. godine, a još uvijek nema nijedne presude. Takav nerad je neodrživ, stvari se moraju mijenjati.

Vjerujem da će sud ponistiti odluku CIK, jer smo na Opštim izborima imali razliku između kontrolisanog i ukupno zaduženog izbornog materijala od 9.326 glasačkih listića, da 28 vreća sa neiskorištenim glasačkim listićima, od 62 takve sa kojima se manipulisalo, nije uopšte dostavljeno CIK, a tu je 7.695 listića, da su čak 9.443 osobe glasale uz pomoć drugog lica, itd. – kaže Crnadak.

On je istakao, da što se tiče formiranja vlasti na nivou BiH, to uopšte nije u fokusu PDP-a, koji se bavi pravnom borbom za istinu i konačno zaustavljanje organizovane izborne krađe u Republici Srpskoj, te da nije bilo čak ni nezvaničnih kontakata tim povodom sa bilo kim.

– Za Republiku Srpsku bilo koja vlast na nivou BiH bez SNSD-a je bolja od bilo koje vlasti koja uključuje SNSD – naveo je Crnadak.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Otvaranjem angio sale, prof. dr Zlatko Maksimović ZAVRŠIO mandat kao direktor Bolnice (video)

Sada već bivši direktor Bolnice, prof. dr Zlatko Maksimović, na današnjem otvaranju nove angio sale, podsjetio je da...

Na granici Hrvatske i Slovenije pao snijeg

Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike u Sloveniji i Hrvatskoj. Na snimku koji je poslao čitalac “Nezavisnih” vidi se kako...

„Velike razlike u temperaturi izazivaju tegobe i kod zdravih ljudi“ Ko je najosetljiviji na VREMENSKA KOLEBANJA i kako se zašititi

Temperatura je, na radost mnogih, prava ljetnja, ali se već za dva dana najavljuje pad temperature, koji će...

Najnoviji podaci: Cijene nafte i dalje u porastu, ovo je glavni razlog

Cijene nafte porasle su u utorak nakon što su podaci pokazali da je kineska ekonomija rasla brže nego...