Crnadak o Dodikovoj najavi da će Nijemcu biti zabranjen ulaz u Srpsku – „Obezbjeđenje Šmita je naoružano, ne dozvoliti sukob“

Datum:

Share post:

Sutrašnja skupština na otvorenom je skupština za narod, za odbranu narodne volje i Narodne skupštine Republike Srpske kao naše najvažnije institucije, tvrdi šef Kluba poslanika PDP u NSRS Igor Crnadak.

Crnadak je istakao da je i sinoćnjim priznanjem da SNSD jeste prekršio odluke NSRS i da ih opozicija s pravom zbog toga napada, Milorad Dodik uputio najbolji mogući poziv za sutrašnji skup.

Dodaje da je Dodik potvrdio da je opozicija u pravu, a da je njemu NSRS samo moneta za politička potkusurivanja.

-Pozivam sve narodne poslanike da sutra dođu i pokažu da im je između naroda, narodne volje i Narodne skupštine s jedne strane i Dodika, Radišića, Prointera i čitavog tog režima s druge strane, biraju narod – poručio je Crnadak na konferenciji za novinare.

Istakao je da se sutra ispred Narodne skupštine Republike Srpske pokazuje ko drži do sebe, do narodne volje i najvažnije institucije Srpske.-Na otvorenoj skupštini govorićemo više o tome kako je priča o Ustavnom sudu BiH igra koju SNSD igra predugo i nanosi štetu Republici Srpskoj. Još prije 10 godina su najavljivali blokade ako ne odu stranci. Prije 4 godine su rekli da neće biti novog Savjeta ministara ako ne odu strane sudije. I jednu po jednu stvar su kršili i pravili dogovore iza leđa – rekao je Crnadak.

Pitao je SNSD zašto taj „patriotski SNSD“ zakon o Ustavnom sudu ne usvoji bar u Domu naroda PS BiH.

-Mi iz Republike Srpske imamo 5 delegata, njihov strateški partner HDZ ima 4 delegata, tako da postoji i opšta i entitetska većina. Neka usvoje u Domu naroda, onda ćemo svi zajedno da tražimo te 22 ruke u Predstavničkom domu. Neka nam kažu zašto to ne urade – rekao je Crnadak.

O zabrani Šmitu

Povodom najave od sinoć, da će Kristijanu Šmitu biti zabranjen ulazak u Republiku Srpsku, a ako nekako uđe da će biti izbačen, Crnadak je apelovao da se ne dozvole oružani sukobi.

-Obezbjeđenje Kristijana Šmita je naoružano i ako će se Dodikova prijetnja provoditi postoji realna opasnost od sukoba. Neću davati nikakav politički komentar, samo će zamoliti sva naoružana službena lica u Republici Srpskoj i sve one koji rukovode i naređuju, da budu razumni i pametni – rekao je Crnadak.

Crnadak je rekao da još nema odgovora zašto su tužioci u Republici Srpskoj odbili da podignu optužnicu protiv Šmita zbog lažnog predstavljanja po krivičnoj prijavi Milorada Dodika.

-Šmit je dolazio u Republiku Srpsku, predstavljao se ovdje kao visoki predstavnik i na taj način je ostvarena nadležnost naših tužilaštava. Ako je to lažno predstavljanje, ako je to njemački turista, neka Dodik i SNSD daju odgovor zašto su tužioci u Banjaluci odbili da podignu optužnicu – rekao je Crnadak.

O kladionici

Najavio je novu političku ofanzivu u koju PDP od danas kreće.

-Nećemo stati dok ne uhvatimo ko je kriv zato što Republika Srpska jednoj kladioničarskoj kući mora da isplati 5 miliona KM odštete. Ova zemlja nema para za bacanje da je vlast razbacuje i izvlači iz budžeta u milionskim iznosima. Pitamo premijera Viškovića i Vladu Republike Srpske da li je Vlada raspravljala o odluci Višeg privrednog suda u Banjaluci po kojoj je Republika Srpska dužna da isplati 5 miliona? Da li će Vlada utvrditi čiji su nerad, nemar ili svjesno postupanje doveli do ovakve presude? Da li će pokrenuti utvrđivanje odgovornosti i provođenje sankcija u skladu sa svojim nadležnostima i da li će podnijeti prijave o počinjenom krivičnom djelu, jer je u pitanju višemilionska šteta za Republiku Srpsku? – pita Crnadak.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KUP RS “DR MILAN JELIĆ”: Radnik dočekuje Borac, Zvijezda 09 ide u Laktaše

Osmina finala Kupa "dr Milan Jelić" počinje sutra sa prvih pet utakmica ove faze takmičenja. Zbog drugih obaveza,...

Aleksandar Mitrović gospodar vazdužnog prostora iznad Teherana

Srbin dao sedam golova na prvih osam utakmica u dresu Al Hilala Uvek postoji opasnost da neko konstatuje kako...

LOPARE: U SREDNJOŠKOLSKOM CENTRU “VUK KARADžIĆ” INSTALIRA SE SOLARNA ELEKTRANA

U Srednjoškolskom centru  “Vuk Karadžić” Lopare instalira se solarna elektrana snage 25 /KW/ kilovata. Navedena elektrana je rezultat sprovođenja...

BIJELJINA: Prodaja dječijih slika za izgradnju dječijih igrališta (foto)

U toku je Dječija nedjelja, te će tim povodom u četvrtak 5. oktobra 2023. godine sa početkom u...