CRNADAK: „Govedarica i Vukanović spremni da dođu na sastanak opozicije“

Datum:

Share post:

Drago mi je što su danas kolege šefovi opozicionih poslaničkih klubova iz SDS i Liste za pravdu i red, gospoda Govedarica i Vukanović, potvrdili da su spremni da razgovaramo i da će doći do sastanka opozicije.

Najavljeno je da će predsjednik SDS uskoro, sa predsjednicima drugih opozicionih partija, usaglasiti detalje sastanka i to se treba, bez predrasuda i sujeta, desiti što prije, rekao je potpredsjednik PDP i šef Kluba poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak tokom gostovanja na N1, ističući da je u ovom trenutku najvažnije da opozicija postavi interes naroda i Republike Srpske ispred ličnih sujeta i ambicija.

– Moraju se zaustaviti obračuni unutar opozicije i okrenuti se stvarnom neprijatelju, a to je režim SNSD – naveo je Crnadak.

Dodao je i da je u Banjaluci 2020. godine pobijedila opozicija, a da je Draško Stanivuković bio važan dio te pobjede.

– Mnogi ljudi u opoziciji ne smiju ni pomisliti sve ono šta je on uradio kao kandidat i šta je sve izgovorio na račun režima, SNSD i Milorada Dodika. Međutim, ono što je danas najbitnije, jeste da se politički kurs PDP i drugih opozicionih stranaka, koje su i tada učestvovale u pobjedi, nije promijenio, neće se promijeniti i da je konačni cilj rušenje SNSD režima. Sve druge teme, razne dileme oko toga ko jeste, a ko nije ostao na kursu borbe protiv režima, druga pitanja, uključujući i pojedinačne primjedbe na rad Gradske uprave Banjaluka, razriješićemo unutar opozicije – istakao je Crnadak.

Crnadak je danas prisustvovao sastanku predstavnika Klubova poslanika u NSRS sa predstavnicima novinarske zajednice i nevladinih organizacija, te istakao da će PDP biti protiv Nacrta izmjena i dopuna Krivičnog zakona Republike Srpske kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda.

– Ovakvim izmjenama nisu pogođeni samo novinari, nego svi. Svaki čovjek može stradati ako ga neko prijavi da je ispričao npr. pošalicu koja se može shvatiti kao uvreda nekog funkcionera. Ako prijavi to policiji, policija mora da reaguje, jer je krivično djelo. Ovo je praktično vraćanje verbalnog delikta u naš pravosudni sistem – rekao je Crnadak.

Istakao je uvjerenje da će opoziv gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića doživjeti propast.

– Vjerujem da će Bijeljina pokazati da režim ne može sve i svakoga kupiti. Petrović ima punu podršku PDP i pozivam sve Bijeljince da izađu na referendum 19. marta i ne dozvole da  tenderska i tajkunska koalicija okupljena oko SNSD preuzme njihov grad. Bijeljina i Banjaluka su velike pobjede opozicije, u ovim gradovima narod neće Milorada Dodika, SNSD i njihov režim i zato ovi gradovi moraju biti glavna baza za konačnu pobjedu i oslobađanje institucija Republike Srpske od okupacije SNSD – poručio je Crnadak.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Počinje sa radom “Škola za trudnice”

Škola za trudnice u okviru Ambulante za specijalističke konsultacije iz ginekologije, kreće početkom aprila, a sve zainteresovane trudnice...

ŠKOLA NOVINARSTVA SEMBERSKIH NOVINA: Komisija bira najbolje radove

„Semberske novine“, u saradnji sa Aktivom direktora regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik, nastavljaju Ljetnju školu novinarstva „Semberskih novina“,...

Nacrt izbornog zakona Srpske izglasan u Narodnoj skupštini (foto)

Dva i po sata iza ponoći, poslanici Narodne skupštine Republike Srpske izglasali su Nacrt izbornog zakona Republike Srpske...

Katolici i protestanti obilježavaju Veliki petak

Katolici, protestanti, anglikanci i brojne manje crkve, Uskrs će praznovati 31. marta. Danas obilježavaju Veliki petak, dan raspeća...