CRNADAK DODIKU: “Jedan čovjek – jedna budžetska plata“ – PROGRAMSKA IDEJA PDP

Datum:

Share post:

– Kada sam prije dva dana rekao da lažnom predsjedniku Republike Srpske i njegovom SNSD-u ne vjerujem da će njihovi poslanici koji obavljaju duple funkcije koje se plaćaju iz budžeta morati da se odreknu jedne, mislio sam da će tom lažnom pričom zamajavati narod bar neko vrijeme. Trebalo je samo dva dana da se pokaže da sam, nažalost, bio u pravu – rekao je narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Crnadak je podsjetio da je SNSD bio kategorično protiv principa „jedan čovjek – jedna budžetska plata“:

– Ova inicijativa nije proizvod njihove politike, još manje dobrih namjera, što se i pokazalo, nego dio PDP-ovog Programa obnove Republike Srpske. U prethodne četiri godine SNSD je bio kategorično protiv toga da se ovaj princip ozakoni. Više od polovine njihovih poslanika su primali plate po dva ili više osnova iz budžeta i bilo je iluzorno vjerovati da je u SNSD-u odjednom proradila savjest – rekao je Crnadak.

On kaže da je obrazloženje da oni koji obavljaju duple funkcije, a to ni po kojem osnovu ne moraju, trebaju dio primanja davati u humanitarne svrhe krajnje licemjerno i bezobrazno.

– Šta ih obavezuje da se odriču primanja? Šta ih obavezuje da prikažu odricanja od primanja? Ništa. Humanitarni rad je dobra volja svakog pojedinca, a neki osnovni red je da se time ne hvali, posebno kada se humanost glumi tako što dijele iz narodnog budžeta. A riječi lažnog predsjednika  da se primanja mogu donirati nekoj porodici da plati struju posebno su podmukle i bezobrazne, ako uzmemo u obzir da su prije nekoliko dana najavili upravo povećanje cijene električne energije – poručio je Crnadak.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE za 24. april: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Danas, zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju...

U Bijeljini rođeno SEDAM BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena su dva dječaka i pet djevojčica. Broj...

VRIJEME DANAS hladno i nestabilno

Ujutru i prepodne oblačno sa povremenom kišom koja će biti češća na zapadu. Na istoku malo toplije uz...

U 2024. oživljava “stari, dobri“ festival “Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“ (foto)

Ono čime se Semberija može ponositi su vrijednosti koje će ove, 2024. godine ponovo biti oživljene u novom...