CRKVA MENI DUGUJE: Muškarac koji je s pištoljem upao u Patrijaršiju OBJAVLJIVAO TEKSTOVE O VLADIKAMA

Datum:

Share post:

Crkvenjak Branko L. koji je danas upao u prostorije Patrijaršije zatraživši uz prijetnju pištoljem od radnika finansija da mu isplate 200.000 evra koje mu navodno duguju, dobro je poznat u crkvenim krugovima.

Povezivan je sa krađama u Hramu Svetog Save, a takođe je objavljivao tekstove o pojedinim vladikama.

Bivši crkvenjak Branko L. imao je kod sebe pištolj “beretu 765” i sedam metaka sa kojima je prijetio blagajnici patrijaršije, saznaje Blic. Pištolj nije imao serijski broj, već je oznaka na oružju bila sastrugana, što se obično radi kada pokušava da se sakrije porijeklo pištolja.

Drama u Patrijaršiji počela je oko 12.15 časova, kada je bivši crkvenjak Branko L. upao u kancelariju Patrijaršijske blagajne, u kojoj su u tom trenutku nalazila ženska osoba.

TESTNA REKLAMA

– Vikao je: “Crkva meni duguje, vratite mi sve što mi dugujete” – ispričao je za jedan od radnika. Iz Patrijaršije je odmah pozvana policija. Po dolasku, policija je odmah razoružala crkvenjaka koji nije pružao otpor i koji je na zahtjev policije odmah predao pištolj.

– Na licu mjesta on nije želio da daje nikakve izjave niti da pojasni zašto je upao u patrijaršiju, samo je govorio “Crkva meni duguje 200.000 evra” – kaže izvor iz MUP-a.

Crkvenjak Branko L. bio je direktno uključen u pronevjere koje su se prije nekoliko godina dogodile u Hramu Svetog Save. Kako Blic saznaje u SPC crkvenjak je bio u dobrim odnosima sa sveštenicima koji su uhvaćeni u krađi.

– On je bio u odličnim odnosima sa svim sveštenicima koji su potom smijenjeni u Hramu, ali u jednom trenutku je došlo do svađe, pa je on postavio po Hramu skrivene kamere kako bi na licu mjesta bili uhvaćeni u krađi – priča izvor.

Branko L. je u crkvenoj javnosti poznat kao osoba koja je u nekoliko navrata objavljivala tekstove o pojedinim vladikama.

Izvor: blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Lazarević i Radić

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Lazarević i Radić

Direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević i predsjednik Udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije“ Boško Radić bili su gosti portala Dešavanja...

SUTRA SMJENE U AD ’’GRAD’’ BIJELJINA – imenovanje novog direktora

U AD ’’Grad’’ Bijeljina ništa bolje, samo smjene... Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini za ujutro (utorak, 16. avgust...

ĆORIĆ: “Radnik“ više nije “na koljenima“ (foto, video)

Predsjednik Fudbalskog kluba "Radnik" Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je danas da su u ovom klubu uspjeli da riješe...

MINISTAR PAŠALIĆ: Protivgradna zaštita ne može da izazove sušu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je zadovoljan radom Protivgradne preventive jer...