Čovjek koji je "raskrinkao" Obamu pronađen mrtav

Datum:

Share post:

Uzbunjivač iz Ministarstva unutrašnje bezbjednosti SAD Filip Henej pronađen je mrtav kraj svog vozila u Kaliforniji.

 

Filip, koji je 2016. godine objavio da mu je Ministarstvo, koje je vodila Obamina administracija, naredilo da uništi ili izmijeni fajlove u kojima se navodi koje su poznate ličnosti povezane sa terorističkim grupama. Henej je tada rekao da bi nekoliko terorističkih napada u SAD bilo spriječeno da ti fajlovi nisu uništeni ili izmijenjeni.

Tijelo Filipa Haneja pronađeno je kraj njegovog automobila na oko 60 kilometara od Sakramenta, prenose američki mediji.
Prema prvim informacijama, Hanej je upucan.

TESTNA REKLAMA

"Na tijelu je pronađena jedna prostrjelna rana, vjeruje se da je pucao sam u sebe", rekao je izvor iz policije, navodeći da je pištolj pronađen kraj tijela.

Hanej, koji je bio žestoki kritičar bivšeg američkog predsjednika Baraka Obame, svjedočio je u Senatu da je Obama odgovoran što su obrisani obavještajni podaci koji su prikupljani godinama radi "političke korektnosti". On je rekao da će sada, nakon što su obrisani podaci iz baza organizacija za nacionalnu bezbjednost, biti veoma teško da se "povežu ključne osobe i momenti".

"Prije terorističkog napada koji se dogodio na Božić, tačnije početkom novembra 2009. godine, moji nadređeni u Ministarstvu su mi rekli da obrišem ili izmijenim nekoliko stotina fajlova u kojima je otkriveno koji pojedinci su povezani sa islamističkim terorističkim gruapama. Vjerujem da bi mnogi napadi bili osujećeni da nam je 2009. bilo dozvoljeno da radimo naš posao", napisao je svojevremeno Hanej.

Hanej je u Ministarstvu punih 15 godina. U penziju je otišao 2015. godine, a nakon toga je objelodanio da mu je bilo naređeno da obriše ključne podatke.

 
Dešavanja u Bijeljini

Izvor: telegraf.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Danas se obilježava Sveta Petka Trnova

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova Praznik Svete...

Ekstenzija za Chrome i Edge krade imejlove korisnika

Malver koji su istraživači iz firme Volexity nazvali SHARPEXT je u formi ekstenzije za veb pregledače Google Chrome...

AGRO SAVJET: Kako napraviti gajilište za proizvodnju šampinjona

U intenzivnom gajenju šampinjona postoje gajilišta u kojima se odvija čitava proizvodnja počev od unošenja zasijane podloge do...

SERVISNE INFORMACIJE za 8. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...