ČOVIĆ, HDZ: Uskoro sastanak sa predstavnicima SNSD i stranaka „trojke“

Datum:

Share post:

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović najavio je da će uskoro u Mostaru biti domaćin predstavnicima SNSD-a i stranaka „trojke“.
– Da usaglasimo stavove za jedno naredna dva mjeseca za one koje trebaju usvojiti u Savjetu ministara. Primarno naša stranačka aktivnost će biti okrenuta ka ispunjavanju uslova za evropsku aktivnost, odnosno taj integracioni proces – rekao je Čović novinarima u Mostaru nakon konstitutivne sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH.

On je istakao da je potrebno da se politički otvore vrata, te da nema političkih rasprava na Savjetu ministara nego isključivo da li je zakon dobar ili nije i može li biti bolji.

Čović je podsjetio da je prilikom nedavnog boravka komesara za proširenje EU Olivera Varheljija u BiH dogovoreno mnogo aktivnosti koje će biti realizovane u ovoj godini, između ostalog i izmjene Izbornog zakona BiH.

– Tu smo dogovorili mnogo stvari, naravno i da u ovoj godini moraju biti završene izmjene Izbornog zakona – rekao je Čović.

On smatra da će se neke slične aktivnosti raditi sa partnerima američke i evropske administracije u narednih desetak dana.

– Ulazimo u paralelan proces – dok izvršna i zakonodavna vlast ubrzava svoje aktivnosti, i onaj politički set odgovornosti koji stoji za ovu godinu, a ima ga jako puno, za nas je ključno izborno zakonodavstvo, da privedemo na neki način kraju – rekao je Čović.

Podsjećajući da je sastanku sa Varheljijem prisustvovao i lider SNSD-a Milorad Dodik, Čović je naveo da su njih dvojica pokušala stvoriti ambijent da Savjet ministara donosi odluke, što se juče i desilo.

– Sad ide cijeli pakt zakona i tu je potrebno u narednih mjesec dana politički otvoriti vrata – rekao je Čović, dodajući da su i kolege iz Brisela zamolili za podršku.

Na konstitutivnoj sjednici HDZ-a BiH razgovarano je o sprovođenju unutarstranačkih izbora koji bi u potpunosti trebali biti završeni do kraja jula.

Čović je najavio da bi u narednih 15 dana trebale biti formirane vlade Hercegovačko-neretvanskog i Livanjskog kantona.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VODE SRPSKE: Upozorenje – Mogućnost izlivanja bujičnih vodotoka zbog najavljenih čestih padavina i lokalnih nepogoda

Saopštenje JU "Vode Srpske" prenosimo u cjelosti: "Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda do 12. juna se u cijeloj Republici...

GRADAŠČEVIĆ: Gradonačelnik Bijeljine se zahvalio na podršci – otkaz dobilo 3 Bošnjaka u Gradskoj upravi (foto)

Povodom uručenja otkaza 3 Bošnjaka u Gradskoj upravi Bijeljina, oglasio se i potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina i odbornika...

Petrović Vladi RS predao projekte i zahtjev za raspuštanje Skupštine Grada Bijeljina (foto)

Danas smo predali inicijativu za raspuštanje gradske skupštine grada Bijeljina nakon neuspjelog i sramnog referenduma koji je inicirala...

FZO RS: Svi građani će i u naredna dva mjeseca imati zdravstveno osiguranje

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske (FZO RS), u skladu sa odlukom Vlade RS, omogućio je da zdravstveno osiguranje...