ČOVIĆ, HDZ: U četvrtak počinju pregovori o formiranju vlasti

Datum:

Share post:

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine, Dragan Čović, najavio je danas da će pregovori o formiranju vlasti početi u četvrtak, 13. oktobra.

„Onaj ko pobijedi i ima apsolutnu većinu, on je legitimni predstavnik jednog, drugog ili trećeg naroda i prva obaveza je da se razgovara upravo sa tim ljudima“, izjavio je Čović za agenciju Anadolija.
Naveo je da je u Republici Srpskoj nešto jasnija situacija.

„Oko člana Predsedništva iz RS je završena stvar i vrlo jasno. Što se tiče predsednika RS, mislim da je to takođe manje-više jasno“, rekao je Čović, prenosi RTRS.

Izbori u BiH održani su 2. oktobra.

Prema podacima Centralne izborne komisije, za predsjednika RS izabran je Milorad Dodik, dok je Željka Cvijanović, koja je do sada obavljala tu funkciju, postala prva žena član Predsedništva BiH.
U trci za člana Predsedništva iz bošnjačkog narod vodi kandidat koalicionog bloka „Ujedinjeni za slobodnu BiH“ Denis Bećirović, a za hrvatskog člana Predsedništva u vođstvu je kandidat Demokratske fronte Željko Komšić.

Dešavanja u Biheljini

Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Film Marijane Nikolić, učenice Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine osvojio prvu nagradu na BH Festivalu jednominutnog filma za mlade (video)

Udruženje za podršku osobama sa mentalnim poteškoćama i invaliditetom "Menssana" iz Sarajeva nagradilo je Marijanu Nikolić, učenicu Tehničke...

Bijeljina bira najljepše dvorište, prostor ispred ZEV i javni prostor u mjesnim zajednicama

U okviru akcije „April - mjesec čistoće“, Grad Bijeljina će i ove godine birati najljepše dvorište, a tom...

Emodžiji i GIF-ovi su prošlost, WhatsApp sprema novu funkciju

Meta donosi funkciju AI stvaranja slika u realnom vremenu za WhatsApp. Ova opcija omogućava korisnicima da prave slike bazirane...

AGRO SAVJET: Kako se osloboditi puževa u bašti

Ako već nisu, puževi će uskoro otkriti vašu baštu i izabrati je za svoju trpezariju. Postoje načini da...