Predsjednik UO FK Radnik Nedeljko Ćorić je, utakmicu protiv FK Laktaši, iskoristio da ugosti legendu FK Radnik Mirsada Miću Alajbegovića. Tom prilikom popularni Mića je dobio na poklon presonalizovani dres i trening majicu FK Radnik.

Iz bogate biografije ćemo izdvojiti sljedeće:

Mirsad Mića Alajbegović, rođen 11. avgusta 1951. godine u Bijeljini.

Nakon što je upisao prvi razred Gimnazije, 20. avgusta 1966. godine počinje trenirati u FK Radnik, a prvi trener mu je bio Franjo Čović.

1967. godine je upisao debitantski nastup za FK Radnik, sa šesnaest godina.

15. novembra 1968. godine potpisuje ugovor za FK Sloboda, koja je platila obeštećenje od 600000, tadašnjih, dinara.

1969. godine trener Omladinske reprezentacije SFRJ Ante Mladinić je Miću uvrstio na spisak igrača koji su išli na pripreme u Makarsku.

U FK Sloboda se zadržao do 1972. godine, nakon čega se vraća u FK Radnik, koji je u to vrijeme bio član Druge lige SFRJ.

Na čuvenoj utakmici u Kupu SFRJ protiv NK Dinamo je nastupao kao trener/igrač.

U periodu od 1980. do 1984. godine je bio trener/igrač FK Podrinje, u periodu kada se tim iz Janje borio za Republičku ligu SFRJ.

Kao trener FK Podrinja je trenirao Dragana Mićića, Mileta Uroševića, Savu Miloševića..

Zanimljivo je, da je kod Miće, Savo Milošević sa petnaest godina bio priključen prvom timu, i na utakmici protiv kadetske reprezentacije Jugoslavije postigao gol za konačnih 3:3.

U periodu od 1987. do 1989. godine obavljao funkciju predsjednika FK Radnik, a nakon ostavke trenera Mirsad Omića, u sezoni 1988/89, posljednjih 6 kola je bio i trener FK Radnik u Međurepubličkoj ligi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име